Mrazova tvåmålsskytt och Forsgren med sitt första Brynäsmål i storsegern mot Leksand
Publicerad: 2019-08-27
Dam
Det blev en klar vinst med 5-0 mot Leksand i Ludvika. Trots det var huvudtränare Henrik Glaas inte helt nöjd med insatsen. — Vi har många lärdomar att ta med oss från den här matchen, säger han.

Det var trögstartat när vi mötte Leksand i Ludvika under tisdagskvällen.

De första tio minuterna var det Leksand som var det bättre laget.

Men när Brynäs väl kom igång så slutade man inte.

17-åriga Emma Forsgren gjorde sitt första mål i Brynäströjan när hon spräckte nollan efter tolv minuter.

— Leksand var heltaggade första tio, sen tog vi ledningen och kunde surfa på det, säger Glaas.

Surfa var exakt vad man gjorde, för innan första perioden var slut hade även Katerina Mrazova — även hennes första mål i Brynäs — och Hanna Rylander gjort mål och vi gick in med en 3-0-ledning i paus.

I andra perioden trummade vi på och utökade ledningen. Först genom Denisa Krizova, framspelad av Mrazova och sedan höll sig Mrazova framme själv en gång till när hon satte 5-0 i mitten av andra perioden.

5-0 blev också slutresultatet, men det finns mycket att jobba vidare på inför seriepremiären 13 september, menar Glaas.

— Sett till hela matchen är vi det bättre laget, men vi har många lärdomar att ta med sig från den här matchen. Framför allt när det kommer till förberedelse. Men det är bättre att sånt händer i en träningsmatch än när det drar igång på riktigt om några veckor.

Nästa träningsmatch för SDHL-laget är på söndag, när vi möter Modo i Hudiksvall. Då även en öppen istid där man kan komma och prova på hockey på Glysisvallen.

Leksand—Brynäs 0—5 (0—3, 0—2, 0—0)

Första perioden: 0—1 (12.05) Emma Forsgren, 0—2 (14.42) Katerina Mrazova (Emma Forsgren), 0—3 (17.18) Hanna Rylander (Lara Stalder, Denisa Krizova).

Andra perioden: 0—4 (6.59) Denisa Krizova (Katerina Mrazova), 0—5 (12.45) Katerina Mrazova (Denisa Krizova).