• Huvudsponsorer

Sista Snacket

30 september 2017 08:10
Herr

Jakten på tre poäng fortsätter i Örebro.


Brynäs jagar på lördagen vidare efter säsongens första trepoängare. Man gör det på bortis mot ett Örebro som i Behrn Arena alltid har ett starkt publikstöd.

Örebros standard är lite svårbedömd. Laget har endast spelat tre matcher så här långt och bara mött två lag. Man började borta mot Luleå och föll på straffar med 4-3. Där visade laget fin inställning genom att till slut få till ett straffavgörande efter att ha legat under med 3-0. Luleå fick sedan resa ner till Närke för match och där vann Örebro med 2-0. Hemmalaget gjorde båda målen inom mindre än en minut i den andra perioden. Eero Kilpeläinen som har vaktat kassen i samtliga tre matcher höll nollan och han har fina 93.75 i räddningsprocent. I den senaste matchen föll man på bortaplan mot Växjö med 2-1. Nyförvärvet Christopher Mastomäki gjorde sitt första mål för Örebro i den matchen.

Christopher Mastomäki, här i Luleås färger, tas omhand av Jörgen Sundqvist i en match under fjolåret. Sunken har svarat för en riktigt bra återkomst efter sin svåra skada tidigt förra säsongen. Han har varit en stabil pjäs i försvarslinjen och blir en viktig pusselbit i matchen mot Örebro.

Tom Wandell, Marcus Weinstock, Jere Sallinen och Libor Hudacek är fyra spelare som Brynäs måste hålla reda på i eftermiddag. Örebro producerar sällan något framåt utan att någon av dessa fyra har varit med och bidragit. Men Örebro har fler kvalitéer än så. Brynäs ska nog förvänta sig en svårspelad match där hemmalaget kommer att komma ut i rikigt högt tempo. De är vassa när de får spela i anfallszon och när de får ha puckkontroll. Akilleshälen kan vara lagets agerande i försvarsarbetet. Men det är som tidigare nämnts lite svårt att bedöma laget efter bara tre spelade matcher.

För Roger Melin gäller det att få hela laget att fungera enligt plan över sextio minuter. Något som det har varit lite si och så med så här långt.

Daniel Paille är en av spelarna som haft en något trög säsongsstart. Förväntningarna på Stanley Cup-vinnaren är höga förstås och vi hoppas att det lossnar för den sympatiske kanadicken redan idag.

-Vi måste tro på vårt grundspel och vara noggranna. Det går inte att fuska sig fram och ta några genvägar. Vi bygger vårt spel på ett bra defensivt jobb och siktar självklart på seger. Det gäller att vara noga med detaljer, säger Roger Melin inför matchen.

Små detaljer kan komma att vara avgörande i täta matcher. Tekningar, både i offensiv och i defensiv zon, är en sådan sak. I matchen mot Djurgården tappade Brynäs en tekning i defensiv zon och pang så var det bortaledning.

Jonathan Granström och Jacob Blomqvist visar hur man ska teka. Jesper Jensen släpper pucken.

I det viktiga defensiva jobbet är Marcus Ersson åter efter den kort-korta utlåningen till Almtuna. Han spelade redan i matchen mot Djurgården och kommer säkert att få en hel del minuter på isen även mot Örebro. Storväxte Marcus måste gå in och ta för sig ordentligt idag och hålla rent framför egen kasse. Brynäs mer offensivt lagda backar som Lucas Carlsson och Henrik Larsson får gärna bidra med ett mål eller två.

Marcus Ersson är ett av Brynäs många framtidsnamn som får speltid i SHL. Marcus imponerade redan i finalspelet under fjolåret med ett stabilt och smart backspel.

-Vi har inte pratat riktigt om hur laget ställs upp. Men det blir väl ungefär som senast, säger Tommy Sjödin och får medhåll från Roger Melin.

Målvakter blir David Rautio och Felix Sandström.

De sju backarna är Marcus Ersson, Ryan Gunderson, Lucas Carlsson, Lukas Kilström, Jörgen Sundqvist, Henrik Larsson och Marc Zanetti. Brynäs snurrar som vanligt på backarna så alla sju kommer att få istid.

Framåt ser det ut att bli Johan Alcén, Jonathan Granström och Jacob Blomqvist i en kedja. Aaron Palushaj, Jesper Jensen och Kevin Clark känns givna i en annan. Mikael Johansson får Daniel Paille och Samuel Asklöf bredvid sig och Linus Ölund spelar med Louie Caporusso och Alexander Bjurström.

Eventuellt kan Christopher Liljewall starta istället för Asklöf eller Bjurström. Det och i vilken tågordning kedjorna kommer får vi se när pucken släpps klockan 15.15 idag.