Vaccinationsbevis – det här gäller
Publicerad: 2021-12-03
Brynäs
Från 1 december 2021 krävs bevis för fullständig vaccinering mot Covid-19. I den här artikeln vill vi påminna och förklara hur det kommer att gå till i samband med våra hemmamatcher i Monitor ERP Arena.

Varför krävs vaccinationsbevis?

Regeringen har fattat beslut om att införa vaccinationsbevis som en del i att försöka stoppa spridningen av Covid-19. Regeringsbeslutet gäller samtliga publika arrangemang med fler än 100 åskådare.

När krävs vaccinationsbevis?

Vid samtliga hemmamatcher i Monitor ERP Arenas A-hall. Det innebär våra matcher i SHL, SDHL samt juniormatcher. Vid alla dessa matcher räknar vi med minst 100 åskådare.

Hur går det till?

I samband med entré till arenan visar du först upp ditt vaccinationsbevis och giltig ID-handling och därefter din biljett till matchen. För att bli insläppt krävs ett EU-godkänt vaccinationsbevis. Vi uppmanar dig att ladda hem ditt bevis i god tid innan matchen. Har du laddat ner bevis tidigare – säkerställ att det ännu är giltigt (datumbegränsning finns). Ladda i annat fall bara hem ett nytt.

Vem måste visa vaccinationsbevis?

Alla personer över 18 år måste bevisa att de är vaccinerade mot Covid-19. Ta med giltig legitimation även om du är under 18 år, för att kunna bekräfta för vår personal. Enda undantaget är ett läkarintyg där det framgår att du inte är vaccinerad av medicinska skäl.

Hur skaffar jag mitt bevis?

Gå in på covidbevis.se och använd BankID.

Så gör vi:

Vi öppnar vår arena två timmar innan nedsläpp för alla åskådare. I december har vi även julbord i samband med våra SHL-matcher, för dessa besökare öppnar arenan tre timmar innan nedsläpp.

Var på plats i tid, ha tålamod och ha vaccinationsbevis, legitimation samt biljett redo. Tillsammans ser vi till att insläppet blir så smidigt som möjligt.

I korthet

Vaccinationsbevis krävs för alla över 18 år. Ladda ner via covidbevis.se med BankID Ladda ner i tid Kontrollera giltighetstiden

Brynäs IF