Publicerad: 2018-03-04
Jun
Gästande Luleå fick åka hem utan poäng när Brynäs vann med klara 7-2.

Brynäs J20 tog som serieledare emot Luleå HF under söndagen i den sista hemmamatchen i J20 SuperElit Top 10. Nu återstår bara ett möte med Djurgården på Hovet i Stockholm innan slutspelet inleds den fjortonde denna månad.

Pontus Edman hade insjuknat under natten så Marcus Westfält, som skulle ha förstärkt J18-laget i deras viktiga serieavslutning mot Örebro under eftermiddagen, fick dra på sig J20-tröjan. Den nyblivne Tiger-stipendiaten är dock inte en kille som viker ned sig och det blev match med J18 ändå en knapp timme efter att slutsignalen ljudit för den första matchen. Samma sak gällde U17-landslagsbacken Victor Söderström.

{!A}

Victor Söderström och Marcus Westfält hade en lång söndag i Gavlerinken. Det är viktiga matcher nu och då måste man ställa upp, sade Söderström efter att ha värmt med J20-laget vid elvatiden.

Efter den första perioden mot Luleå hade Brynäs skaffat sig ett 2-0 överläge. David Ojamäe inledde målskyttet i den femte minuten och backen Karl Markström ökade på ledningen i slutdelen av perioden.

{!B}

Karl Markström är en tufft spelande backs om inte så ofta brukar förekomma i målprotokollet. Men mot Luleå blev det ett mål.

-Jag fick ett pass och sköt någon halvmeter innanför blålinjen. Sedan tog det skottet på täck och jag fick tillbaka pucken och på nästa skott satte den, berättar Markström om målet. Det var kul att få göra mål. Vi styrde perioden och de får bara några chanser när vi slarvar, avslutade han.

Den andra perioden blev sönderryckt utvisningar. Luleå kunde i den 13:e minuten reducera och det målet gav dem lite mer vind under vingarna. Men under slutminuterna kom tre snabba mål. Först ökade Brynäs på genom Adam Hirsch innan Luleå åter reducerade via ett friläge. Kort därefter svarade Brynäs genom Linus Udd-Hellgren och när den tredje perioden började hade Brynäs en 4-2 ledning att gå på.

{!C}

Adam Hirsch och Linus Udd-Hellgren blev båda målskyttar under den andra perioden.

-Vi fick inte riktigt fast dem och spelet böljade lite fram och åter. Det var väl en sådär period. Mitt mål kom efter ett fint pass från David Ojamäe, berättar Linus Udd-Hellgren.

-Jag fick ett väldigt bra pass från Oliver Nordberg och kunde sätta dit den. Det var bra för jag hade missat ett kanonläge innan, sade Adam Hirsch.

Assisterande tränare Henrik Orevik tyckte att spelet i mittenperioden var helt okej.

-Spelmässigt var det en bättre period än den första. Det svängde kanske lite mycket och vi slarvade lite i egen zon. Nu ska vi ha en bra inledning av den sista perioden och inte ge dem något att gå på, sade han.

Något att gå på fick inte Luleå. Tvärtom. Ett par tidiga utvisningar gav Brynäs två mål och sedan avslutade Max Lunden målskyttet och fastställde resultatet till 7-2. Det var en säker seger för ett starkt hemmalag. Nu får man vila en vecka innan serien avslutas på Hovet nästa söndag.

-Vi är väldigt effektiva idag och gör en genomgående bra match. Det sliter lite på laget då och då att vi går på tre femmor och man kan inte begära så mycket mer av grabbarna. Oliver Nordberg är oerhört skicklig och kan lyftas fram lite extra. Linus Udd-Hellgren jobbar och sliter och Pontus Andersson gör sin kanske bästa match för säsongen. Men framför allt är det en riktigt hög moral i laget, säger en nöjd tränare Mats Bäcklin.

{!D}

Marcus Westfält gjorde ett mål och tyckte att det var roligt att spela. Både han och Victor Söderström klev av med sju-åtta minuter kvar för att hinna vila en kort stund innan det var dags för J18-matchen mot Örebro.

-Det kan verka lite kaxigt att plocka av de killarna. Men vi måste visa respekt för J18 som har en viktig match om en kort stund, förklarade Mats Bäcklin.

Brynäs IF-Luleå HF 7-2 (2-0,2-2,3-0)

Skottstatistik 22-30 (4-14,7-7,11-9)

Utvisningar BIF 6x2 min LHF 5x2 min

Samuel Ersson räddningsprocent 93.33

Publik 147

Brynäs mål: 1-0 David Ojamäe assist Albin Kedbrant (3.52) 2-0 Karl Markström utan assist (14.30) 3-1 Adam Hirsch assist Oliver Nordberg/Isac Sjöman (36.36) 4-2 Linus Udd-Hellgren assist David Ojamäe/Axel Nordlinder (38.47) 5-2 Marcus Westfält assist Adam Hirsch/Isac Sjöman spel fem mot fyra (43.34) 6-2 Oliver Nordberg assist Isac Sjöman/Adam Hirsch spel fem mot fyra (45.58) 7-2 Max Lunden assist Pontus Andersson (47.07)