• Huvudsponsorer

Brynäs-Växjö bjöd på härlig lördagsunderhållning

2 december 2017 18:55
Herr

Dessutom vann rätt lag. Brynäs plockade tre nya fina poäng.


Brynäs vann över serieledarna Växjö med 2-1 och man gjorde det med mersmak. Visst var det en nagelbitare på slutet men så ska ju en riktig lördagsmatiné vara.

Jag gick ner i omklädningsrummet efter matchen och lät den här gången spelarna själva analysera matchen.

-Jävligt bra match. Bra av allihopa. Vi krigade idag och vi har hittat som vi vill spela. Och då kan vi slå alla, säger Linus Ölund.

-Jo men det kändes bra. Jag hade ju inte stått på ett tag. Jag tycker att laget har spelat bra varenda match sedan jag kom hit. Jag har lite svårt att förstå hur man kunde ligga så risigt till. Vi spelar som ett topplag. Om man möter de fem högst upp i serien eller de fem längst ner kan det gå hur som helst. Det är jämna lag, säger Linus Fernström.

Linus Fernström.

-Det var lugnt att stå vid sidan om. Linus gjorde det jättebra. En viktig vinst, kommenterade David Rautio.

-Jag ville bara få upp pucken högt egentligen. Men det blev ju snyggt dessutom och det gör ju ingenting. Men jag kunde kanske ha gjort något mer mål, säger Kevin Clark medan han förser sig med några ägghalvor.

Kevin Clark med Jesper Jensen och Lukas Kilström.

-Skönt att kunna vinna på hemmplan igen. Det här var ju andra raka på några dagar. Idag tyckte jag vi spelade bra och vinner rättvist. Tidigare matcher har vi inte spelat så här bra, sade lagkapten Jacob Blomqvist.

-Det kändes bättre idag. Jag blev inte lika trött. Men i mitt huvud är det fortfarande liten is. Det blir lite fel ibland när jag ska tackla någon mot sargen och så visar det sig att det inte finns någon sarg där. Den är långt bort och dit orkar jag inte ta mig. Jag behöver några matcher till sedan blir det här bra. Idag fick jag en puck på insidan knät under ett pp-spel, men det verkar okej nu. Jag tycker faktiskt att vad hette de? (Rögle hjälper Aaron till med), just det Rögle var bättre än det här laget, säger Drew Miller.

Drew Miller

-Vi spelade riktigt bra. Därför såg Växjö sämre ut. Nu ska vi fortsätta spela så här och plocka fler segrar, tyckte Aaron Palushaj.

-Skön seger Mansson, säger Johan Alcén. Nu har vi lite flyt och vi gör alla de här smågrejorna rätt. Roligt också för Fernström. Vi har två bra målvakter, säger Johan Alcén.

Det får räcka med analys av matchen så för den här gången. Laginsatsen var utmärkt och tre viktiga poäng hämtades in. Nu gäller det att att sig an Luleå borta på torsdag efter lång avstickare till Tjeckien på tisdag.

Brynäs IF-Växjö LH 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Skottstaistik 31-31 (13-9,11-11,7-11)

Utvisningar BIF 5x2 min VLH 4x2 min 1x5 min 1x20 min

Brynäs mål: 1-0 Kevin Clark assist Jesper Jensen/Elias Fälth 2-0 (2.34) 2-0 Ryan Gunderson assist Aaron Palushaj/Marcus Ersson (17.40)