Marc Zanetti förlänger med Brynäs
Publicerad: 2015-09-30

Brynäsbacken Marc Zanetti och Brynäs IF har kommit överens om att man redan nu förlänger Zanettis kontrakt med två år – alltså till och med säsongen 2017/2018.

– Marc var en spelare som enligt mig var under radarn, men har visat att han kommer bli en fullgod SHL-spelare. Vi kommer ha mycket nytta av honom, och för att han även ska känna sig trygg i Brynäs så har vi tagit det beslutet att redan nu förlänga hans kontrakt, säger sportchef Stefan Bengtzén.

Marc Zanetti själv säger att han trivs bra i Brynäs och är nöjd med kontraktsförhandlingarna.

– Jag är jätteglad över att Brynäs visar förtroende för mig. Att få vara här i två år till… jag finner inga ord för det, jag är riktigt förväntansfull. Jag ser fram emot att vinna fler och fler matcher med laget.

Den kanadensiska 24-åringen föddes i Richmond Hill, och har Toronto Marlboros som moderklubb. Efter några säsonger i Ontario Hockey League flyttade Zanetti inför säsongen 2012/2013 till tyska DEL och Düsseldorf. Förra säsongen flyttade han till Sverige för spel med Oskarshamn i HockeyAllsvenskan, och kom alltså inför den här säsongen till Brynäs.

Jesper Törnlund