BillerudKorsnäs satsar guldtior på SDHL-rekordet
Publicerad: 2016-12-20
Brynäs
Och uppmuntrar övriga näringslivet att även de utmanar sig själva

14 januari ska Brynäs IF sätta nytt publikrekord i Svenska Damhockeyligan, SDHL, då laget möter Djurgårdens IF i Gavlerinken Arena. Matchen kommer att spelas direkt efter herrarnas SHL-match mot Djurgården, och kvällen går under namnet Super Duper Hockey Night.

Inträdet till damernas match kommer tack vare Brynäs IF:s partners att vara kostnadsfritt och just nu strömmar det in mängder av initiativ från föreningens partners som vill vara med och möjliggöra det nya publikrekordet.

Ett av dessa initiativ står Brynäs IF:s officiella partner BillerudKorsnäs för. De har idag meddelat att företaget för att bidra till mångfald inom sporten betalar en guldtia per åskådare som deltar i publikrekordet. Nu uppmuntrar BillerudKorsnäs övriga näringslivet i Gävleborg att göra detsamma.

-Vi anser att mångfald berikar en verksamhet och utvecklar den till det bättre, vilket även bör vara fallet inom sportens värld. Vi hoppas att vi genom att skänka tiokronor per åskådare till matchen i SDHL även kan uppmuntra fler företag att göra detsamma, säger Magnus Kangas, Fabriksdirektör på BillerudKorsnäs i Gävle

BillerudKorsnäs arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och stödjer flertalet initiativ med fokus på mångfald och ungdomar.

För Brynäs IF är rekordförsöket viktigt och just nu pågår förberedelserna för fullt.

-Det är tydligt att rekordet engagerar både partners och fans. Just nu strömmar det in många initiativ, så det känns det som att vi kommer att få till en riktig Super Duper Hockey Night och att vi kommer att radera ut Luleås publikrekord. Självklart ska rekordet tillhöra Gavlerinken och Brynäs IF, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör Brynäs IF.

Kari Litmanen