Förlust i Behrn Arena - så var matchen mot Örebro
Förlust för Brynäs borta mot Örebro med ett slutresultat på 6-1.

Den första perioden i Behrn Arena började med ett böljande spel.

Men 5.37 tog dock Örebro ledningen med 1-0 efter slarv i egen zon av Brynäs.

Vi hade chans på kvittering två gånger om i powerplay, men ingen utdelning där.

I den andra perioden utökade Örebro till 2-0 efter 4.27 spelat.

Men Brynäs reducerade till 1-2 när Örebros målvakt Dominik Furch missade att ta emot pucken bakom egen målbur. Anton Rödin snodde åt sig pucken och passade till Samuel Asklöf som kunde skjuta in den i öppen kasse.

Inför pausvila stod det ännu 2-1 på tavlan.

-Jag tycker vi tar över mer och mer ju längre matchen går. Viktigt att få 2-1 så vi har något att gå på, säger Asklöf till C More i pausen.

Men den tredje perioden blev allt annat än bra för Gävlelaget.

Örebro utökade till 3-1 efter 1.29 spelat - och 4-1 kom bara minuten senare.

Då tog Brynäs huvudtränare Magnus Sundquist en timeout.

Men 30 sekunder efter tekning gjorde hemmalaget 5-1.

Brynäs lyckades inte hämta upp det underläget och med två minuter kvar av matchen gjorde Örebro 6-1 i ett numerärt överläge - som även blev slutresultatet.

Örebro-Brynäs 6-1 (1–0, 1-1, 4-0)

Första perioden: 1-0 (5.37) Glenn Gustafsson (Aaron Irving, Rasmus Rissanen).

Andra perioden: 2-0 (4.26) Marcus Weinstock (Ludvig Rensfeldt, Glenn Gustafsson), 2-1 (8.26) Samuel Asklöf (Anton Rödin, Nicklas Danielsson).

Tredje perioden: 3-1 (1.29) Shane Harper (Jordan Boucher, Jonathan Andersson), 4-1 (2.29) Marcus Weinstock (Rasmus Rissanen, Viktor Lodin), 5-1 (2.59) Mathias Bromé (Jonathan Andersson), 6-1 (8.34) Kristian Näkyvä (Mathias Bromé, Sakari Salminen) spel fem mot fyra.

Skott: 12-6, 8-7, 8-7. Totalt: 28-20.

Publik: 5 007