Seger i toppmötet
Publicerad: 2022-01-14
SDHL
Ingen match sedan innan nyår - då visade vi ingen ringrostighet och vann med klara 6-0 hemma mot HV71.

Trots spelledigt i några veckor gick det inte att se någon ringrostighet för oss i kvällens match när vi bara behövde tolv minuter innan vi fick jubla när Waxin från slottet sköt ledningsmålet till 1-0.

Nästa gång det skulle jublas på läktaren var sedan fyra minuter in på den andra perioden och då var det tack vare Antonsson som på sina gamla lagkamrater sköt sitt femte mål för säsongen och utökade vår ledning till 2-0.

Den andra perioden präglades sedan av relativt få målchanser där inget av lagen ville bjuda varandra på några målchanser men två minuter från slutet hittade Mrazova rätt och vi kunde gå till pausvila i ledning med 3-0.

I början av den tredje perioden fick vi sedan se ett drömmål och detta när Ålenius klev in i offensiv zon och tryckte av ett handledsskott rätt upp i krysset och utökade vår ledning till 4-0.

Innan slutsignalen gick hann vi även med att först göra 5-0 när Stalder blev måkskytt och med bara 54 sekunder kvar att spela så fastställde Thuvik slutresultatet till 6-0 när hon prickskött sitt nionde mål för säsongen.

Redan imorgon spelar vi match igen när Göteborg kommer på besök till Monitor ERP Arena.

Brynäs - HV71 6-0 (1-0, 1-0, 3-0)

Första perioden: 1-0 (12.06) Mina Waxin (Lara Stalder, Maja Nylén-Persson).

Andra perioden: 2-0 (24.19) Jenny Antonsson (Denisa Krizova, Emma Murén). 3-0 (38.00) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Maja Nylén-Persson).

Tredje perioden: 4-0 (43.30) Maja Ålenius (Denisa Krizova, Samantha Kolowratova). 5-0 (46.15) Lara Stalder (Maja Ålenius). 6-0 (59.06) Hanna Thuvik (Jenny Antonsson, Jaycee Gebhard) spel fem mot fyra.

Skott: 44-28