Säsongen över - efter förlust i den tredje kvartsfinalen
Brynäs föll mot Modo med 1-3.

Det var en spännande match under söndagen i Gavlerinken - när Modo gästade oss för det tredje mötet i SM-kvartsfinalerna.

5.33 gjorde Modo matchens första mål - och 12.44 utökade de ledningen till 2-0.

Men minuten senare reducerade vi till 1-2 via Cassandra Vilgrain.

Matchens första utvisning drabbade Brynäs - men de rensade undan bra och spelade av det numerära underläget.

Skottstatistiken var endast 5-6 inför första periodpaus.

I början av den andra perioden slet Brynäs hårt för en kvittering.

Tre minuter in i perioden snodde Kayla Gardner pucken av två Modospelare i offensiv zon - åkte omarkerat in framför mål och avlossade ett skott - som dessvärre tog rakt i magen på Modos målvakt.

Modo åkte på ett lagstraff med för många spelare på isen. Och i det numerära underläget blockerade en Modospelare otillåtet pucken.

Brynäs fick då spel fem-mot-tre - men ingen utdelning.

Den andra perioden blev mållös.

I den tredje och sista perioden var det ett böljande spel - och det radades upp målchanser för båda lagen.

16.30 fick Brynäs ett powerplay - och i samband med det tog de en timeout.

Fanny Brolin hade ett jätteläge att kvittera - det hade även vår enda målskytt, Vilgrain.

Men dessvärre var det istället Modo som direkt efter de blivit fulltaliga sköt in 3-1.

Brynäs gick på hårt och plockade målvakten för en snabb reducering. Men inget mål kom och Modo vann den tredje raka kvartsfinalen.

Och därmed tog tyvärr säsongen slut för våran del.

Brynäs–Modo 1-3 (1–2, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (5.33) Olivia Carlsson (Michela Cava, Kaitlyn Tougas), 0-2 (12.44) Johanna Olofsson (Kaitlyn Tougas, Michela Cava), 1-2 (13.47) Cassandra Vilgrain (Andrea Cordoba)