• Huvudsponsorer

”Bygga nya broar mellan kulturer och människor”

2 mars 2017 07:40
En bra start

Svenska kyrkan och somaliska föreningen var på besök i Gavlerinken under onsdagen.


Igår onsdag, hade vi fint besök här i GavlerinkenArena. Det var Svenska kyrkan och somaliska föreningen som besökte arenan för att träffa verksamheten En bra start. Tillsammans med ett 15 tal barn var syftet med besöket att skapa en rolig sportlovsdag, samt att ge möjlighet till möten mellan människor som annars inte skulle ha träffats.

När barnen med föräldrar anlände till arenan så startade besöket med en rundtur i Gavlerinken. Många av barnen blev förvånade över hur stor arenan är. Efter rundturen följde en presentation av Brynäs IF och verksamheten. Som en avslutning på besöket fick barnen även testa på att åka skridskor vilket var första gången för några av dem.

-Vi vill att dagen ska resultera i att nya kontakter skapas, både mellan barnen i de två föreningarna men även mellan oss organisationer. Tillexempel skulle vi kunna ta hjälp av dem och deras kontaktnät under nästa Playday. Vi vill hjälpa till att bygga nya broar mellan kulturer och människor som i sin tur kan skapa ett mervärde för alla inblandade säger Alexander Bäcklin, aktivitetsansvarig i verksamheten En bra start.

Klicka här för att läsa mer om aktuella nyheter från En Bra Start
http://enbrastart.brynas.se/en-bra-start/aktuellt/