• Huvudsponsorer

Tusentals barn firade Barnkonventionens dag med Panetoz

20 november 2018 15:27
En bra start

Barnkonventionens dag-firandet i Gavlerinken lockade tusentals barn. Igen. -En superdag, säger Pernilla Dalborg, verksamhetschef för En bra start.


Den 20 november firade Brynäs genom sociala verksamheten En bra start Barnkonventionens dag för fjärde året i rad.

Det blev succé.

Igen.

-Vi har haft tusentals barn här i dag som testat på olika aktiviteter, käkat mat och sett scenprogrammet som vi höll mitt på isen i Gavlerinken, säger Pernilla Dalborg.

Skoleleverna på plats överraskades av en hemlig artist.

De möttes av Panetoz.

Och fick både dansa - och pausa.

-Jätteroligt att se deras glädje av så pass stora artister med låtar som de kunde sjunga med i.

Men frågan är om inte det allra största jublet inträffade när En bra starts aktivitetsansvariga duo Alexander Bäcklin och Kristian Nervik Nilsen presenterades på scen.

-Det är verkligen roligt att de är så pass uppskattade. Alex och Kristian är riktiga stjärnor i En bra starts verksamhet ute i skolorna och bland barnen. Hos den gruppen är de garanterat mer kända än hockeyspelarna i föreningen.

Under dagen togs det miljöarbete som pågått fram till firandet i mål.

-Eleverna har haft uppdrag att spara koldioxid - och lyckades tillsammans spara in 22 ton.

Det resulterade i att En bra starts huvudpartners gick in med 22 000 kronor som sedan skänktes till UNICEF:s arbete för barn runtom i världen.

-Tack vare arbetet med att hjälpa miljön kunde de också hjälpa UNICEF att hjälpa andra barn. Det är det vi jobbar för varje dag året runt, att använda kraften kring Brynäs IF och genom En bra start vara bra för andra i stället för bara oss själva, säger Pernilla Dalborg.