Tredje raka vinsten när Stalder gjorde hattrick igen
Publicerad: 2019-09-20
Målfest i Tegera Arena när Brynäs vann över Leksand med 6-2.

Den första perioden i Tegera Arena såg till en början ut att vara till Brynäs fördel, ett tidigt powerplay efter bara minuten spelad så hade vi flertalet lägen, men dessvärre kom ingen utdelning.

Istället var det hemmalaget som gjorde matchens första mål efter 4.23 spelat.

Brynäs kvitterade lite mer än fem minuter senare via Lara Stalder och perioden slutade 1-1.

I den andra perioden kom vårt första boxplay, men det spelade vi av utan några större problem.

Och 3.39 var det Stalder som åter igen producerade och gav oss ledningen med 2-1.

Leksand kvitterade till 2-2 när halva matchen var gången men sedan vände vindarna åt Brynäs håll.

13.55 gjorde Denisa Krizova sitt första mål i Brynäströjan för den här säsongen - efter att hon spelat sig loss till ett friläge i boxplay.

Med slutminuten kvar av perioden utökade Brynäs ledningen ytterligare när Stalder gjorde hattrick för andra gången den här säsongen.

Inför pausvila stod det 2-4 på tavlan.

Den tredje perioden bjöd på ett powerplay mål av Katerina Mrazova och Stalder nöjde sig inte med ett hattrick utan sköt in ett fjärde mål och stängde matchen med en 6-2 ledning - som även blev slutresultatet.

Leksand-Brynäs 2-6 (1-1, 1-3, 0-2)

Första perioden: 1-0 (4.23) Hanna Sköld (Emma Woods, Kajsa Armborg), 1-1 (9.59) Lara Stalder (Erika Grahm, Fanny Brolin).

Andra perioden: 1-2 (3.39) Lara Stalder (Michela Cava), 2-2 (10.04) Betty Jouanny (Wilma Johansson, Andrine Furulund), 2-3 (13.55) Denisa Krizova, spel fyra mot fem, 2-4 (19.06) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Johanna Olofsson) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2-5 (12.40) Katerina Mrazova (Denise Krizova, Lara Stalder) spel fem mot fyra, 2-6 (16.28) Lara Stalder (Fanny Brolin).

Skott: 7-17, 10-7, 3-13. Totalt: 20-37.