Imorgon är det dags att visa Tigerhjärtat igen!
Publicerad: 2018-03-21
Herr
Kvitterat i matchserien när Brynäs reser till VIDA Arena för nästa fight. "VI är bra skolade. Vi vet vad vi ska göra när vi kommer upp till SHL".

Efter gårdagens imponerande seger är det dags att ladda inför nästa gastkramande utmaning. Vi får säkert se ett Växjö som kommer till match sprängfyllda med revanschlusta. Det här läget efter två matcher hade man inte räknat med.

Säkerligen kommer mycket av förhandssnacket i media att fokusera på skadeläget i Brynäs. Och det är klart att med en rad tunga namn på frånvarolistan blir det så. Men bland Brynäs spelare ligger fokus på andra saker. Det är nog så viktigt att det fortsätter att vara så.

Ett lag som åker runt på isen och saknar frånvarande lagkamrater är inget vinnande lag. Ett vinnande lag är däremot ett lag som likt Brynäs igår inte brydde sig om vilka som var borta från spel. Som bara har fokus på att underlätta för den där andra killen i svart tröja.

{!A}

Henrik Larsson står upp mot Växjös Liam Reddox. Bakom Henrik finns junioren Samuel Asklöf redo att stötta sin lagkamrat.

Att det var sju juniorer och tre förstaårsseniorer med bekom inte alls. Alla gjorde sitt jobb och som Samuel Solem sade "Det var jävligt roligt att spela. Bara gå in och njuta".

I det uttalandet finns en till pusselbit till segern. Tommy Sjödin brukar prata om att spelarna inte ska fundera för mycket. Tro på vår grundplan och in och kör. Det ska vara rolig att spela ishockey.

Den tanken genomsyrar samtliga Brynäs lag. Därför kan Mats Bäcklin skicka upp junior efter junior ur sitt J20-lag utan att behöva ligga sömnlös.

-Vi är bra skolade. Vi vet vad vi ska göra när vi kommer upp till SHL, säger Jesper Boqvist.

Undertecknad är ganska säker på att det inte finns något lag som vunnit en kvartsfinal i SHL med en yngre laguppställning. Jag har ingen statistik för att backa upp det påståendet men känslan är sån.

{!B}

Förstaårssenioren Lucas Carlsson har precis blivit träffad i ansiktet av Daniel Rahimis klubba. Det blev tre stygn vid höger öga som minne av det. "Det blev en dyr utvisning för Växjö. Vi gjorde två mål", kommenterade Lucas efter matchen.

Imorgon får laget, hur det än kommer att formeras, kämpa lika hårt om inte hårdare för att besegra Växjö. Smålänningarna är fortfarande ett mycket bra lag och fortfarande favoriter till att ta sig till semifinal. Men det är något som Brynäs inte kommer att lägga någon större vikt vid. Sådant lade man inte fokus på under fjolårets slutspel heller.

-Vi kan ta med oss jobbet utan puck ner till Växjö. Alla krigar och vi hjälper varandra. Och lika egentligen i spelet med puck. Vi spelar när vi kan och vi chippar ut när vi kan och när vi behöver. Vi vågar hålla i pucken. Så vi tar med oss att vi gör en bra match, säger Jesper Boqvist.

Hur än matchen går imorgon är känslan att det blir en otroligt häftig fight i Gavlerinken på lördag. Den matchen blir lite av en nyckelmatch oavsett vilket lag som inför den leder med 2-1. Det kan väl aldrig bli annat än fullsatt på läktarna, eller hur?

Observera att matchstart på lördag är 14.45. Biljetter kan du köpa här:

Köp biljett här >>>

{!C}

Sportreporter Peter Mansson