Eriksson uttagen till landslaget
Publicerad: 2018-10-29
Junior
Den 3-10 november spelar Sveriges Team 17 2018 World Under-17 Hockey Challenge i Canada. Med i truppen är Brynäsaren William Eriksson.

Sveriges Team 17:s huvudcoach Markus Åkerblom har tagit ut truppen till 2018 World Under-17 Hockey Challenge i Harbour Station, Saint John, N.B., och qplex, Quispamsis, N.B., Kanada, under tiden den 3-10 november 2018. Med i truppen är Brynäsaren William Eriksson.

-Jag blev faktiskt först reserv, men efter ett avhopp fick jag chansen! Jag tycker såklart att det är väldigt roligt att bli uttagen! Jag tror att turneringen kommer att bli rolig att spela och dessutom tror jag att vi kommer att gå långt, säger William Eriksson.

-Det är fantastiskt roligt att William får chansen i landslaget allra helst när han under en längre tid har visat en stark utvecklingskurva. Det är roligt att han får cred från landslagsteamet där han nu får göra debut och åka med till Canada i två veckor. Det är verkligen ett ytterligare steg i Williams utveckling att få möjlighet att spela internationella matcher. Det här har han verkligen förtjänat, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig Brynäs IF.

Deltagande lag i turneringen är Finland, Kanada Röd, Kanada Svart, Kanada Vit, Ryssland, Sverige, Tjeckien och USA.

Här hittar du spelprogrammet >>>

Marknad- och eventkoordinator Michaela Lindberg