• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Brynäs IF skapar ny arbetsgrupp för att vidareutveckla damverksamheten

20 mars 2018 11:15
Dam

"Vi är många spelare i föreningen som har bra erfarenhet och vi har både bra idéer och ett nätverk för att utveckla verksamheten. Nu får vi ett bra forum att göra det i”


Brynäs IF styrelse har under en tid sett över föreningens damverksamhet och är eniga om att åtgärder ska sättas in. Ett första steg är att föreningen nu har bildat en arbetsgrupp med både spelare, medlemmar ur styrelsen och medlemmar ur Brynäs IF ledningsgrupp. Arbetsgruppen ska arbeta fram en handlingsplan för Brynäs tjej- och damverksamhet på både kort och lång sikt.

-Vi beslutade i styrelsen att direkt bilda den här gruppen och att arbetet med förbättringar ska starta genast, vi är inte nöjda med damverksamheten och hur den ser ut idag. En av nycklarna är att arbetsgruppen innehåller många olika kompetenser, med representanter från ledningsgruppen, styrelsen och framförallt spelare från laget, berättar Brynäs IF styrelseordförande Jürgen Lorenz.

En av medlemmarna i arbetsgruppen är Anna Borgqvist, en av Brynäs IF mest meriterade spelare med både OS-meriter och många säsonger i högsta ligan.

-Vi är många spelare i föreningen som har bra erfarenhet och vi har både bra idéer och ett nätverk för att utveckla verksamheten. Nu får vi ett bra forum att göra det i. Vi har redan enats om en lista med åtgärder som vi som spelare såg viktigast att börja med. Jag vill göra detta både för yngre tjejer som vill börja spela ishockey men också för oss äldre som spelat ett tag och som vill fortsätta på elitnivå, säger Anna Borqvist.

Sammankallande för arbetsgruppen är Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF. Johan har arbetat för Brynäs IF sedan 2013 och är den drivande personen bakom Brynäs förvandling ”från exponering till samhällsnytta” med Den rena dräkten, UNICEF och En bra start. Nu ska Johan vara med och utmana och driva igenom en förändring som gör Brynäs mer inkluderande och bygga en starkare hockeyorganisation för alla, däribland tjejer och damer.

-Jag kommer göra allt jag kan i arbetsgruppen för att driva på utvecklingen, och det snabbt! För att få till en förändring behöver vi utmana det befintliga, syna normer, attityder, värderingar och prioriteringar samt skapa nya planer, strategier och möjligheter. Arbetet behöver ske på riktigt och vara uppriktigt rakt igenom hela Brynäs IF, och framförallt behöver det ske tillsammans med spelarna. Det är mycket tydlig handling och inte en massa vackra ord som gäller nu, säger Johan Cahling. Arbetet är igång och under våren kommer arbetsgruppen att träffas kontinuerligt för att behandla en rad olika frågor för att vidareutveckla damverksamheten.

Arbetsgruppen för att utveckla damverksamheten består av:

Andreas Dackell (styrelseledamot Brynäs IF)

Angelica Östlund (spelare damlaget)

Anna Borgqvist (spelare damlaget)

Caroline Markström (spelare damlaget)

Johan Cahling (direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF)

Jürgen Lorenz (styrelse ordförande Brynäs IF)

Michael Campese (blivande Klubbdirektör som tillträder 7 maj)

Peter Bergström (Styrelseledamot Brynäs IF)