• Huvudsponsorer

Den satt bra, va?

14 oktober 2017 19:26
Herr

"En riktig lagseger. Alla drog åt samma håll"


FELIX SANDSTRÖM.

Tyvärr kan jag inte skriva det i neon. Ni får tänka er det så.

Och kan ni tänka er efter att ha sett matchen i torsdags att Brynäs skulle ta bussen upp till Skellefteå och komma hem med tre poäng? Ett Skellefteå som man förlorat mot i nitton av de tjugo senaste matcherna?

-Skönt. En viktig seger för oss. Vi gjorde jobbet och spelade som vi skulle. Och då är vi så här bra. En riktig lagseger. Alla drog åt samma håll. Sedan är Felix Sandström makalöst bra, sade lagkapten Jacob Blomqvist muntert tuggandes på ett segeräpple en stund efter segern.

Borta var nu ängslan och det krampaktiga spelet. Handbromsen var urkopplad och gaspedalen nedtryckt. Så roligt att se. Det kändes som att beslutet att ställa upp laget så identiskt som möjligt efter den tunga förlusten senast var ett alldeles korrekt val från tränarhåll. Ishockey handlar mycket om psykologi och här fanns chansen inte bara till revansch utan även och viktigare en chans för varje spelare och varje lagdel att återupprätta sin heder.

Tommy Sjödin ritar för Jörgen Sundqvist under matchen mot Skellefteå.

Det fysiska spelet var härligt att se. Alla till och med, om jag får skriva så, sjuttonårige Marcus Westfält tog för sig. Det värmer extra fint när "gallerkillarna" gör så. Han och Alexander Bjurström visade också att det är vältränat på J20-fronten. De trampade hela matchen igenom. I anfall och i försvar.

Skellefteås hyllade finske burväktare Joni Ortio var mycket bra och nådde en utmärkt räddningsprocent på över nittioen. Men Brynäs hade Felix Sandström. Väldigt nära nittiosju procent för brynäskeepern är förstås otroliga siffror framför allt med tanke på hur vassa hemmalagets avslut var.

-Han kom in i det här med rätt fokus och jobbade inom sina ramar. Då är han så här bra. Men vi ska också komma ihåg vilket jobb övriga spelare gjorde. Det hjälper en målvakt att bli lite extra bra. Felix jobbar stenhårt på träningarna varje dag och visar att han går att lita på, säger Pecka Alcén.

Den här segern var faktiskt lite av ett eko från fjolåret. Just den där enda matchen som Brynäs vann i den långa sviten av förluster mot Skellefteå spelades i oktober månad och segersiffrorna skrevs till 2-1. Brynäs målvakt då var en storspelande David Rautio som bar laget till seger. Nu var det en makalös Felix Sandström som gjorde detsamma. Båda Brynäs målskyttar från den matchen var på isen nu med. Den ena var Jonathan Granström som ikväll var direkt inblandad i 1-0 målet och som snyggt assisterade till segermålet. Den andre var Jonathan Pudas. Han var direkt inblandad i Skellefteås kvitteringsmål. Den assistpoängen kan vi unna den trevlige Pudas.

Segermålet kom från Lucas Carlsson den här gången. Han följde med upp i en kontring anförd av Daniel Mannberg i spel fyra mot fem och kunde sätta pucken i nät efter ett skott från Mannberg som styrdes fram till hans klubba. Då var matchen i det skedet att det återstod drygt tio minuter att spela. En svettig arbetsinsats mot ett framstormande hemmalag räckte sedan till att stänga matchen och ta tre poäng.

Pluslistan ser ut så här den här gången:

Felix Sandström

Laget. Enklare att skriva så än att rada upp varje spelarnamn.

Men ändå. Daniel Paille som gjorde ett stort och smart jobb lite i skymundan.

Och Jonathan Granström som var så där obehagligt stökig att möta som vi vill att han ska vara.

Samt Tommy Sjödin och Janne Larssons smartness att inte gå in och röra om i laget.

Snacket på isen och i båset. Energin och att blåställen var på under sextio minuter.

Minuslistan:

Tja...vi struntar i den en sådan här gång.

Skellefteå-Brynäs 1-2 (1-1,0-0,0-1)

Skottstatistik 33-24 (9-10,12-8,12-6)

Utvisningar SAIK 5x2 min BIF 6x2 min

Målskyttar Brynäs: 1-0 Ryan Gunderson (Clark,Johansson) pp-spel 3.41

2-1 Lucas Carlsson (Daniel Mannberg,Jonathan Granström) boxplay 49.06