Sista Snacket
Publicerad: 2018-03-06
Herr
Brynäs vill fortsätta på den positiva trenden. "Vi ska inte börja tumma på någonting". Dessutom det bekräftade laget.

Brynäs tar bussen till Dalarna efter lunch idag för att möta ett Mora som slåss desperat för att undvika negativt kvalspel. Tommy Sjödin väljer att låta Juuso Ikonen starta på bänken och sätter snabbe Samuel Asklöf i den fjärde kedjan.

Det bekräftade laget ser ut så här:

Jesper Boqvist tillsammans med Aaron Palushaj och Linus Ölund som center har Ryan Gunderson och Simon Bertilsson som backpar.

Jesper Jensen får med sig Drew Miller och Kevin Clark på kanterna. Lukas Kilström och Elias Fälth är andra backpar.

Ludvig Nilsson och Johan Alcén spelar med Jacob Blomqvist i centerposition och backparet Marcus Ersson och Henrik Larsson

Den fjärde kedjan består av Christopher Liljewall, Johanthan Granström och Samuel Asklöf.

{!A}

Samuel Asklöf fick chansen att hoppa in senast. Nu startar han i den fjärde kedjan och kan bidra med fart åt Liljewall och Granström.

Trettonde forward blir Juuso Ikonen. Sjunde back blir Lucas Gustavsson.

David Rautio och Linus Fernström är som vanligt målvakter.

JALAS Arena är en kompakt och lite speciell ishall att spela i. Lukas Kilström tycker att det ska bli roligt.

-Förra matchen i Mora var faktiskt första gången sedan juniortiden som jag spelade där. Så det var säkert tio år sedan. Men det är en liten ganska mysig arena och det var många Brynäsare som var där den gången. Det ska bli kul att spela där igen. Det är lite som ett derby.

{!B}

Lukas Kilström har svarat för åtta poäng den här säsongen. "Vi har tre bra matcher bakom oss nu och vill fortsätta på den trenden", säger han.

-Mora kommer att göra allt för de har ju verkligen kniven mot strupen. Så de kommer säkert ut med allt de har och det blir hög fart. Vi får inte stå på hälarna utan vara med direkt, analyserar Lukas.

-Vi har något att bygga på nu. Jag tycker att vi spelat bra de senaste tre matcherna. Viktigt att vi fokuserar på vår prestation och är fortsatt nogranna med arbetet i egen zon. Vi har släppt få puckar på slutet. Vi ska inte börja tumma på någonting, säger Marcus Ersson.

-Det gäller bara att Marcus sätter tre puckar idag. Han brukar ju göra hat-trick, retas Elias Fälth när han passerar förbi.

Där har vi tankarna inför kvällen. Ett vilt kämpande hemmalag i en liten kompakt men mysig arena. Brynäs ska inte tumma på någonting och fortsätta på den positiva trenden. Och möjligen får vi se ett hat-trick från Marcus Ersson.

Sportreporter Peter Mansson