• Huvudsponsorer

Östling summerar säsongen

10 mars 2017 15:01
Dam

Brynäs damer har nu spelat klart för säsongen. Vi har pratat med tränaren Madde Östling för summera säsongen.


Brynäs damer har spelat klart sin säsong och de slutade på en sjätteplats i tabellen med 53 poäng. Vi har pratat med tränare Madde Östling för att för höra hennes tankar om säsongen som varit.

Hur har säsongen känts i allmänhet?

-Det har allmänt varit en bättre liga så det är en tajtare fight platserna, men jag tycker att det har känts bra. Vi har en bra trupp med mycket bra spelare. Det har varit en bra harmoni i laget och det har varit bra go hos tjejerna, så det har känts väldigt bra säsongen igenom.

Hur är känslan i laget idag?

-Precis som i alla sporter så vill man gå så långt som möjligt så det är tråkigt att säsongen har tagit slut, men vi gav allt vi hade. Vi gav Luleå två jämna matcher i slutspelet och gjorde det jäkligt bra. Vi spelade för de tjejer som inte kunde spela med oss på grund av skador och gjorde det väldigt bra. Vi är inte helt nöjda, men vi är väldigt stolta över det vi har presterat.

Vad har varit det bästa med säsongen?

-Jag missade tyvärr superduper matchen för jag var på landslagsuppdrag, så mitt bästa minne är den sista seriematchen mot Djurgården borta, där vi vann på straffar. Djurgården är nu ett semifinallag så det var en väldigt starkt insats! Sen trots att vi åkte ut mot Luleå så är jag väldigt stolt över spelarnas arbete under de två matcherna. Spelarna spelade precis som jag ville och de gjorde en sjukt bra insats.

Vad händer nu? Uppehåll, träning, avslutningsfest?

Vi kommer träna i två veckor till för att hjälpa landslagsspelarna att förbereda sig inför VM och landslagsmatcher. Sen tror jag att tjejerna kommer att spela en internmatch med sambos och partners med mat på kvällen för att blanda träning och nöje. Det kommer förmodligen även ske en skidresa som avslutning.

Brynäs IF skapade produkten DamPlus-partner för att i samverkan med partners göra en långsiktig och hållbar satsning på att utveckla föreningens SDHL-verksamhet och för att möjliggöra Brynäs kommande grogrundssatsning på tjejhockey och i regionen. Brynäs IF har haft damhockey-verksamhet sedan 80-talet, men nu vill föreningen lyfta verksamheten till en ny nivå. Har ni kring laget märkt av något av DamPlus?

-Det är svårt att känna av, men vi vet att mycket av pengarna från DamPlus går till att vi får bättre förberedelser i laget. Tillexempel genom mat och resor till bortamatcherna vilket ger oss mycket bättre förutsättningar. DamPlus kan även hjälpa separata spelare och hjälpa hela laget. De partners som går med i DamPlus betyder jättemycket för oss i damlaget, de behövs för att vi ska kunna kriga i toppen.

Inför säsongen 17/18 inleder Brynäs IF en långsiktig satsning inom tjejhockey. Man kommer bland annat bjuda in tjejer födda mellan 02-07 för ett möte och en hockeyträning med Brynäs damspelare och Brynäs Ungdomsansvarig Henrik Glaas. Vad tycker du om satsningen?

-Helt i riktning med vad Brynäs IF står för och det är något som krävs för att vi ska kunna ha ett lag som kan kriga i toppen. Det lägger en bra och stabil grund för att vi ska kunna vara i högsta ligan. Det hjälper alla lag i Gävleborg att hjälpa tjejer som vill sluta med hockey för att de måste spela med killar, den här satsningen gör att de tjejerna förmodligen kommer fortsätta vilket är bra för alla föreningar. Det ger en bredd och ett underlag för oss att utvecklas på bästa sätt. Satsningen är som sagt helt i linje med vad jag tycker Brynäs ska stå för och satsa på, vi blir förebilder för damhockeyn!

Är du företagare och vill vara en del av DamPlus? Läs mer här