Imponerande seger hemma mot Timrå
Publicerad: 2022-01-15
SHL
Smakstart med 2-0 efter tio minuter, sedan fortsatte vi på den inslagna vägen och hemmaslog Timrå med 6-2.

Vi kom ut starkt i kvällens match och efter bara dryga två minuters spel kom också ledningsmålet till 1-0 när Ölund rakade in en retur från ett skott av Gunler.

Vi skulle sedan fortsätta på inslagen väg och innan vi hade passerat första halvan av perioden kunde vi utöka vår ledning till 2-0 efter att Gunler först snurrat upp försvaret och där sedan Molin rakade in den efterföljande returen.

Gästerna var alltjämt inte ofarliga och under den andra halvan av perioden skapade Timrå ett flertal bra chanser men Veini höll tätt och vi gick till pausvila i tvåmålsledning.

I periodpausen intervjuades Noel Gunler i C More där han var nöjd med hur spelet kändes och två minuter in på den andra perioden skulle han få anledning att bli ännu nöjdare då han fint framspelad av Scott styrde in 3-0 i powerplay.

Timrå skulle sedan närma sig och detta när Joseph Laleggia halvvägs in på perioden sköt 3-1. Vi skulle dock replikera snabbt därefter och detta när Hedberg slängde in ett skott mot mål som Eklind kunde styra in till 4-1.

Vi skulle även få se ett femte mål i perioden och detta i powerplay när Genoway hittade en fristående Palve som siktade in sig och sköt 5-1 i det första krysset.

I den tredje skulle målkalaset fortsätta där först gästerna 42 sekunder in i perioden reducerade vår ledning till 5-2. Glädjen skulle bli kortvarig även denna gång för bara tre minuter senare skrev Björk in sig i målprotokollet när han pricksköt sitt andra mål för säsongen och 6-2 i matchen.

6-2 skulle också bli slutresultatet vilket innebär att vi bokför andra raka segern och kliver upp på nionde plats i en haltande tabell.

Brynäs - Timrå 6-2 (2-0, 3-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (02.09) Linus Ölund (Noel Gunler, Emil Molin). 2-0 (09.35) Emil Molin (Oscar Birgersson, Noel Gunler).

Andra perioden: 3-0 (22.02) Noel Gunler (Greg Scott, Nick Olesen) spel fem mot fyra. 3-1 (29.16) Joseph Laleggia (Viktor Liljegren, Tim Erixon). 4-1 (30.28) Oscar Eklind (Tom Hedberg, Oscar Birgersson). 5-1 (35.27) Oula Palve (Chay Genoway, Dmytro Timashov) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5-2 (40.42) Albin Lundin (Jacob Blomqvist, Jens Lööke). 6-2 (43.17) Marcus Björk (Tomi Sallinen).

Skott: 35-33