Förlust i Linköping
Publicerad: 2022-12-01
SHL
Vi fick lämna Saab Arena tomhänta när Linköping drog det längsta strået och vann med 5-2.

Vi hann bara spela den dryga minuten i Saab Arena innan det hettade till då Linköping och Christoffer Ehn tilldelas matchstraff med benämnelsen knätackling. Vi fick således tidigt chansen att spela fem mot fyra men lyckades inte få någon utdelning.

Annars var det hemmalaget Linköping som var det spelförande laget under perioden men lyckades inte förvalta sitt spelövertag och det var mållöst efter första tjugo.

Vi skulle dock inte behöva vänta länge på det första målet och gladeligen var det vi som fick jubla när Kinnvall fyra minuter in på perioden ordnade ledningsmålet till 1-0. Detta efter att Kinnvall tagit sig ner från sin backposition och framför mål kunde ta hand om en lös puck och skjuta sitt femte mål för säsongen.

Perioden gick annars likt den första till Linköping vad gäller spelet och dryga två minuter från periodslut så kom även kvitteringsmålet till 1-1.

I mitten av den tredje perioden fick vi sedan se tre mål under knappa två minuter där först hemmalaget drog iväg till 3-1 och där vi sedan genom Oscar Eklind hittade ett reduceringsmål till 3-2.

Vi försökte sedan hitta ett kvitteringsmål men lyckades inte med detta och istället kunde Linköping fastställa slutresultatet till 5-2 efter två mål i tom målbur.

Härnäst väntar hemmamatch mot Frölunda på lördag. Till den matchen har vi passerat 6000 sålda biljetter, tillsammans går vi mot tre poäng.

Linköping HC - Brynäs IF 5-2 (0-0, 1-1, 3-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (24:01) Johannes Kinnvall (Greg Scott, David Sklenicka). 1-1 (37:58) Markus Hännikäinen (utan assist) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2-1 (49:03) Oscar Fantenberg (Henrik Törnqvist, Filip Bystedt). 3-1 (49:16) Vilmos Gallo (Craig Schira, Ty Rattie). 3-2 (50:54) Oscar Eklind (utan assist). 4-2 (58:47) Markus Hännikäinen (John Nyberg) mål i tom målbur. 5-2 (58:48) Jonas Junland (Markus Ljungh) mål i tom målbur.

Skott: 37-18