Sista Snacket
Publicerad: 2018-01-27
Herr
Forwards som skiftar plats och en efterlängtad comeback ska ge tre bortapoäng.

När Tommy Sjödin idag meddelar hur laget ser ut i matchen mot HV71 i Kinnarp Arena kommer ett par förändringar att märkas. Kanske främst att den efterlängtade comebacken av Ryan Gunderson blir aktuell. Men det blir också ett intressant skifte bland forwards.

Ryan kommer att bilda par med Simon Bertilsson och det gör att Henrik Larsson får spela med Lucas Carlsson. Elias Fälth fortsätter med Lukas Kilström och unge Adam Boqvist startar åter som sjunde back. Marcus Ersson är avstängd i tre matcher med början idag efter en knätackling mot Linköping och Jörgen Sundqvist stannar hemma och siktar på spel nästa vecka.

{!C}

Ryan Gunderson har längtat efter att spela match igen. Nu kliver han ut på isen ordentligt taggad. "Det är så otroligt tråkigt att inte kunna spela. Jag vill inget hellre än att få vara med på isen igen" sade han för någon dag sedan.

I kedjorna blir det som vanligt i den första linan Jesper Boqvist på ena kanten och Kevin Clark på den andra med Jesper Jensen som center.

Den andra kedjan känner vi också igen. Linus Ölund i centerposition med Aaron Palushaj och Juuso Ikonen på kanterna.

Sedan kommer ett intressant skifte i den tredje kedjan. Där kommer Daniel Mannberg in och avlöser Johan Alcén. Drew Miller och centern Jacob Blomqvist kompletterar.

{!A}

Jacob Blomqvist får nu med sig Daniel Mannberg. Tredje länk i den linan är Drew Miller. Mannberg har varit mycket bra på sistone och också nyligen signerat för ytterligare två år i Brynäs. Kan någon få upp farten i den här kedjan så är det Daniel.

Den fjärde linan blir oerhört tung att möta. Jonathan Granström som center och med sig har han Christopher Liljewall och Johan Alcén. Mycket tyngre än så blir det inte.

Trettonde forward är Samuel Asklöf. Där finns det lite extra fart att lyfta in i laget om Sjödin så behöver.

Vem som vaktar kassen får vi veta närmare match men som vanligt står det mellan David Rautio och Linus Fernström.

-Det blir en annan matchbild än senast. Nu har vi två lag som åker mycket skridskor och sätter fart på grejorna. HV71 checkar hårt och kommer att gå framåt direkt efter nedsläpp. Vi måste vara med då. Det blir en rolig match med fullt på läktarna och en fin inramning, säger Tommy Sjödin.

{!B}

Tommy Sjödin sätter ihop laget något annorlunda denna gång. Och det blir en spännande uppställning han väljer.

Matchen startar klockan 18.00 så håll koll på klockan. Det blir en fin inledning på lördagskvällen.

Sportreporter Peter Mansson