• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Söndag Sön 9 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Onsdag Ons 19 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Fredag Fre 21 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Onsdag Ons 10 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Onsdag Ons 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt

Dags för kvartsfinal 1

17 mars 2018 15:48
Herr

Efter en heroisk insats mot Luleå ställs nu Brynäs mot seriesegrarna Växjö Lakers i en kvartsfinalserie i bäst av sju matcher.


När SHL-säsongen inleddes för Brynäs del började det med en bortamatch mot Växjö. Samuel Asklöf blev lagets första målskytt under säsongen med sitt 1-0 mål i en match som Växjö till slut vann på straffavgörande med 4-3.

I december spelade lagen mot varandra två gånger. Brynäs vann hemma i Gavlerinken med 2-1 och Växjö vann hemma med 4-3. Även denna gång efter straffavgörande. Den senaste gången lagen ställdes mot varandra var i början av februari i Gavlerinken. Då hade Brynäs en 3-2 ledning inför den sista perioden. Men när matchen var över hade Växjö vänt och vunnit med 5-3.

Brynäs målskyttar var i tur ordning Johan Alcén, Juuso Ikonen och Jacob Blomqvist. Johan kommer inte till spel nu på söndag eftersom han är i den så kallade hjärnskakningstrappan. Juuso och Jacob spelar dock och de har på sistone visat den där slutspelsformen som gör att det mycket väl kan komma mål från deras klubbor under morgondagen.

Tittar man på resultaten ovan är slutsatsen att det blir jämna och spännande matcher mot Växjö. Det är inte alls otroligt att det inte avgörs förrän i den sjunde kvarten vilket av lagen som får spela semifinal.

-Det blir en härlig utmaning. De vann ju serien ganska överlägset. Men vi har spelat jämna matcher mot dem. De har ett skickligt lag med några spelare som kan göra bra individuella prestationer. Vi har visat att vi har en hög nivå när vi är riktigt på g. Men vi har också svajat en del. Nu gäller det att få fram det bästa varje kväll, säger Jörgen Sundqvist.

Unge Marcus Westfält var nöjd med insatsen mot Luleå. Han blickade också fram mot söndagens kvartsfinal.

-Vi fick en jättebra start. Första tio minuterna är grymt bra. Sedan kanske vi går ner oss en liten stund. Men jag tycker att vi kontollerar matchen ganska bra ändå. En riktig krigarinsats. Vi vet att följer vi vår game-plan och spelar med energi kan vi slå vilket lag som helst, säger Marcus.

-Det var en stor seger för oss och det måste ha varit en rolig match att se. Till och med för hemmapubliken. Jag såg ju den förra matchen från Luleå på TV men visst var det otroligt mycket mer tryck i hallen den här gången. Det var ett galet tryck. Nu tar vi Växjö av bara farten. Jag kände mig pigg. Det var bra att få vila ett par matcher, ler Aaron Palushaj.

Alltid glade Aaron Palushaj ler i gymmet på en bild tagen bara timmen efter att han anlänt till Gavlerinken. Då hade han inte varit ut i arenan och sett isen. Nu har han snart gjort en säsong i Brynäs och hunnit se många svenska arenor och lämnat avtryck i flera av dem.

Imorgon i Sista Snacket kommer fler spelarkommentarer. Brynäs reser till Arlanda på morgonen och flyger fram och åter till Växjö under dagen. Matchen startar 15.00.

På tisdag blir det match i Gavlerinken och biljett till kvartsfinal två kan du köpa här:

Klicka här för att köpa biljett till matcher i Gavlerinken >>>