• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb

Brynäs och En bra starts huvudpartners: Därför är SDHL-satsningen så viktig

8 september 2018 14:50
Dam

Söndag 14.00 spelar Brynäs IF seriepremiär i SDHL med en totalrenoverad strategi. Nu går föreningens huvudpartners ut gemensamt och berättar varför satsningen på att lyfta damhockeyn är så viktig.


I våras riktades kritik mot Brynäs IF:s sätt att hantera klubbens damsatsning och SDHL-truppen.

Åsikterna framfördes dels externt, exempelvis i media.

Men ambitionen att lyfta föreningens SDHL-lag fanns också hos Brynäs huvudpartners.

Via sitt engagemang som huvudpartners för den sociala verksamheten, En bra start, har de fem verksamheterna (Länsförsäkringar Gävleborg, Bilbolaget, Sandvik Coromant, Bauer och Gävle Kommun) tagit en aktiv roll i att vara en samhällskraft som arbetar för barn och ungas rätt och möjligheter i samhället.

De verkar också för ett mer jämställt samhälle – och i en förlängning en mer jämställd idrott.

Därför var krafttaget för en förbättrad damsatsning en högt prioriterad fråga för den styrgrupp som alla huvudpartners bildar.

Nu går de gemensamt ut och berättar sina tankar.

Bilbolagets VD, Robert Lipskog.

-Vi tycker att det rentav var avgörande för vår framtid som huvudpartner att Brynäs valde den här inriktningen. Vi vill verka för ett jämställt samhälle och tycker det är viktigt att damlaget får lyfta tillsammans med herrlaget.

Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig hos Länsförsäkringar Gävleborg.

-För oss är det naturligt att jobba för jämlika villkor, det är en de viktiga frågorna i vårt hållbarhetsarbete. Vi vill bidra till att Brynäs damlag fortsätter att vara vinnare både på och utanför isen, och vi vet att satsningen är viktig över tid också för nästa generation damspelare.

Marcus Johnsson, Marketing Director på Bauer Hockey Europe & International.

-Vi står till hundra procent bakom Brynäs satsning på damhockey. Det här går helt i linje med vårt eget arbete med initiativet ”The women’s movement never stops” som sedan ett år tillbaka verkar för ökad jämställdhet inom hockeyn samt att inspirera fler unga tjejer till att börja spela. Hockey är en lagsport där alla är lika viktiga, oavsett ålder, kön eller bakgrund och vi är mycket glada över Brynäs initiativtagande som ännu en förening att engagera sig i frågan. Vi hoppas och tror att satsningar likt denna kan inspirera än fler föreningar att verka för en långsiktig utveckling av dam och- tjejhockey i hela landet, säger Marcus Johnsson, Marketing Director på Bauer Hockey Europe & International.

Söndagen den 9 september spelar Brynäs seriepremiär i SDHL.

Matchen spelas på hemmais i Gavlerinken mot SDE – nedsläpp klockan 14.

Klubben har bland annat värvat kanadensiska stjärnforwarden Jennifer Wakefield och den svenska landslagsforwarden Erika Grahm.

Marcus Johnsson, Marketing Director på Bauer Hockey Europe & International.

-Vi har följt utvecklingen under värvningsperioden med stort intresse och det har varit tydligt att Brynäs tar den här satsningen hela vägen. Det är två riktigt tunga värvningar man fått in med Jennifer och Erika som både på och utanför isen är fantastiska förebilder. Spelare som dessa personifierar de grundvärderingar hockeyn står för och de kommer kunna bidra som en mycket positiv kraft för att nå ut och höja intresset i samhället

Patrik Stenvard, kommunstyrelsens ordförande (M), Gävle kommun.

-Gävle är en av Sveriges främsta idrottsstäder och vi har många framgångar att glädas över. Idrottsverksamheten är viktig och att vi nu satar även på damhockey är ett steg i rätt riktning för likvärdig idrott. Nu ser vi fram emot fler SM-guld i Gävle.

Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet, Brynäs IF.

-Vi har fattat ett strategiskt beslut att Brynäs IF ska vara en positiv kraft i utvecklingen för jämställdhet och hockey för flickor och damer. Vi är precis i procssen att starta någonting den här säsongen – som sedan ska leda till att vi är landets ledande klubb och även vinner vårt första SM-guld i svensk damhockey. Därför är det oerhört viktigt och glädjande att våra huvudpartners tar frågan på samma allvar som vi – och utmanar Brynäs som förening att driva mot att utvecklas och skapa bättre förutsättningarna för flickor och damer.

Varmt välkommen till seriepremiären, söndag 14.00. Brynäs tar emot SDE i Gavlerinken!