Derbyvinst - nu väntar Linköping i kvarten
Publicerad: 2017-03-09
Efter kvällens derbymatch mot Leksands IF kunde Brynäs till slut stå tre poäng rikare efter grundseriens 52 spelade matcher och landa på en femteplacering i tabellen. Nu väntar Linköpings HC i kvartsfinal.

Det har blivit lite av en ovana att Brynäs inleder matcher något för lugnt och omotiverat. Den senaste tiden har man haft svårt att komma ut hårt och ligga på i den första perioden som man tidigare lyckats så bra med. Precis som i de senaste matcherna var det motståndarlaget, ikväll Leksands IF, som stod för det spelmässiga övertaget i inledningen.

Efter knappt tretton spelade minuter kom Brynäs upp i tempo och kunde genom Jonathan Pudas, efter en lycklig studs, dunka in kvällens första mål. Innan den första perioden var till ända kunde man också utöka sin ledning till 2-0. Daniel Paille, som gjorde sitt första mål sedan den tjugonde december, lyckades smyga in pucken under Atte Engrens ben och man hade vänt matchbilden.

Med en sistaplacering i tabellen hade hemmalaget Leksand inte mycket att spela för ikväll. Trots detta fanns det ett driv och man pressade på och vände spelet. Leksand reducerade till 2-1 och dominerade dessutom större delen av kvällens andra period. Jesper Jensen var inte sen med att erkänna för C More att Leksand hade ett grepp om matchen.

"Vi får tacka honom (Sandström) att vi fortfarande leder."

Kvällens sista period blev händelserik och det var svårt att spå vad som skulle hända. Bägge lagen fick varsitt friläge men ingen av puckarna gick in. Därefter visade Felix Sandström exakt hur vig en målvakt kan vara när han fanns på fel sida av målburen och ändå lyckades sträcka ut benet mot pucken och styrde ut den med skridskon - en riktigt mästerlig räddning.

"Jag får se till att ta lite massage nu", sa han nöjt till C More.

Brynäs gick segrande ur kvällens match med 2-1 och avslutar säsongen på en femteplacering i tabellen med 93 inspelade poäng. Man har sex poäng upp till seriesegrande Växjö vilket påvisar hur jämnt det varit i toppen av tabellen.

En femteplacering i tabellen innebär att man nu får möta Linköpings HC i kommande kvartsfinalspel. Den första matchen äger rum lördagen den 18:e mars i Saab Arena och nästa hemmamatch i Gavlerinken Arena blir alltså måndagen den 20:e mars kl. 19:00. Biljetter till matchen köper du här! – http://bif.ebiljett.nu/

Sist men inte minst: Ett stort grattis till Kevin Clark som med sina 23 mål i grundserien idag står klar som vinnare av SHL:s skytteliga! Han var tätt följd av vår Oskar Lindblom på 22 mål och vi gratulerar er båda. Clark kom till Brynäs inför denna säsongen från Schweiziska SCL Tigers där han noterades för 18 mål och 19 assist.