• Huvudsponsorer

Sundquists analys efter roadtripen: ”Alla köpte in sig”

3 december 2018 18:56
Herr

Fyra poäng efter roadtripen mot Frölunda och Skellefteå. Här är Magnus Sundquists analys.

— Alla köpte in sig på att det var krig och playoffkaraktär, säger huvudtränaren.


Brynäs har tagit poäng i de nio senaste SHL-omgångarna. Den gångna veckan hämtade vi en mot Frölunda – och tre mot Skellefteå.

På måndagen slog vi oss ned med Magnus Sundquist och Mikael Holmkvist för att summera rundresan till Göteborg och Skellefteå.

— Om vi tar det från start så åker vi iväg på roadtripen med en bra känsla efter att ha spelat bra under en längre tid. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match både spel- och arbetsmässigt mot Frölunda. Sen fick den matchen ett litet … märkligt slut. Det får inte hända det som händer där – att vi åker på en sådan grej i det läget av matchen. Men det har det väl snackats nog om och det har visats att det var fel, säger Sundquist.

Brynästränaren var tydligt besviken i CMore-intervjun efteråt.

— Den utvisningen straffade sig hårt och det var förstås därav det var irritation från min sida. Då tycker jag att man ska få visa känslor i en kontrollerad form. Sedan fick vi förståelse och en ursäkt, men det hjälper ju å andra sidan inte. Men känslan överlag från den matchen var bra och jag tycker att vi skulle haft tre poäng där. Sen var det bara ladda om för en ny bortamatch mot Skellefteå.

Där gav Joel Kellman Brynäs ledningen med 1-0 i powerplay. Under en öppningsperiod där hemmalaget annars öste på och testade David Rautio med 15-5 i skottstatistiken.

Det som gör Magnus Sundquist nöjd utöver det uppenbara med tre poäng från matchen är sättet laget löste den på.

Genom att förstå att det blev en matchbild där vägen till seger gick via disciplinerat jobb och en tajt defensiv.

— Vi förstod direkt efter första perioden att det var en match där vi var tvungna att förstå att vi mötte ett jävligt bra lag som var beslutsamma för att vinna. Vi sa att vi hade skaffat oss en bra start, men att vi var tvungna att fokusera på det enkla och rejäla. Tuffheten och allt vad det är i första hand. Vi kunde inte tro att vi bara kunde titta på spelet och spela någon klapp-klapp-hockey. Det tycker jag att spelarna köpte in sig på jävligt bra.

— Vi höll dom på utsidan i egen zon. Det var aldrig någon panik utan lugn och ro. Sen tycker jag att vi vågade spela hockey i andra också, skottstatistiken var väl någonstans runt 12-8 till dom där. Ganska normalt på bortaplan. Sen var vi en del i egen zon i tredje perioden, men det var ingen panik. Vi hade ett tryggt och bra målvaktsspel och vi höll oss lugna.

— Vi vann matchen tack vare en jäkla beslutsamhet och ett lag som jobbade för varandra. Där alla köpte in sig på att det var krig och playoffkaraktär på matchen. Det handlade bara om att ro segern i land, och sen behövde vi inte fundera så mycket på hur det såg ut. Hockeymässigt var vi bättre mot Frölunda, inget snack om det. Samtidigt tycker jag att Skellefteå var bättre än Frölunda också.

Assisterande tränaren Mikael Holmkvist flikar in:

— Det känns som att det kom lite retroaktivt också. Vi har spelat bra över en längre tid och verkligen hållit oss till vår gameplan hela tiden. Då kommer de här segrarna till slut. Sundquist igen:

— Jag tycker att spelarnas bedömningar över när vi ska vara kreativa och hitta lösningar kombinerat med när vi ska spela ur zon och göra det enkelt har varit bra i båda matcherna. Jag som tränare tycker att det var kul att se att vi kunde vinna en match när vi förstod att spelet kanske inte skulle vara perfekt och vi inte höll i taktpinnen som mot Frölunda. Det är viktigt att vi kan vinna matcher även på ett sätt där vi jobbar hårt och gör det enkla på ett bra sätt.

Kommande vecka spelar SHL-laget hemma mot Linköping (torsdag) och Timrå (lördag). Säkra dina biljetter här!