Jakten efter en semifinalplats går vidare
Publicerad: 2018-03-23
Herr
Varje match lever sitt liv och imorgon startar vi om från noll".

Det blir hockeyfest på lördag i Gavlerinken. Med välfyllda läktare och två lag på isen som kommer att ge allt finns förutsättningar för en minnesvärd eftermiddag.

Den tredje fighten blir väldigt viktig. Växjö, som leder med 2-1, vill förstås ta chansen att skapa läge för en måndagsmatch på hemmais där man kan avgöra kvartsfinalserien. Tommy Sjödin och hans manskap tänker givetvis sätta stopp för de småländska planerna. Istället ser man en möjlighet till att kvittera till 2-2.

-Jag fick spela väldigt mycket igår. Men det gillar jag. Vi fick långa anfall mot oss i den andra perioden och det tog på krafterna. Men varje match lever sitt liv och imorgon startar allt om från noll, säger Ryan Gunderson.

{!A}

Ryan och Aaron är två av lagets bärande spelare. Imorgon får vi se om de kan hjälpa till att stjälpa Växjö.

-Med mycket folk på läktarna och en bra känsla i laget blir det en riktigt rolig eftermiddag. Jag gillar att matchen startar kvart i tre. Då är det bara upp på morgonen och sätta igång att förbereda sig direkt.

-Ny match imorgon. Hoppas på mycket folk som hörs på läktarna. Vi släppte två i boxplay igår och gjorde inget i powerplay. Det blev lite avgörande. Men nu är det vi som har hemmaplan, säger Jörgen Sundqvist.

Laget kom hem vid tretiden i natt och man körde ett frivilligt ispass vid lunchtid. Som alltid i slutspelstider med matcher och resor nästan varje dag är återhämtning en central pusselbit.

Något besked om hur laget formeras kommer att släppas så sent som möjligt. Även det är typsikt för slutspelstider.

Men hur än laguppställnigen ser ut så ställer Brynäs ett lag på isen som har fullt fokus på att ta andra raka hemmasegern mot Växjö.

Passa på att skaffa biljetter via den här länken:

Köp biljett här >>>

{!B}

Sportreporter Peter Mansson