Dubbelt Leksand avslutar SDHL för Brynäs
Publicerad: 2018-03-06
Dam
Åke Lilljebjörn tar sitt Brynäs till Dalarna två gånger denna vecka i jakten på sjunde platsen i tabellen.

Det är två viktiga bortamatcher mot Leksand som avslutar SDHL för Brynäs. Åke Lilljebjörns lag ligger åtta i tabellen och har AIK på platsen ovanför. Det skiljer tre mellan lagen och för att det ska bli en sjundeplats måste minst fyra poäng tas i matcherna mot Leksand som spelas onsdag och lördag.

Samtidigt får inte AIK plocka poäng mot Modo och Luleå. Med tanke på hur bra de två lagen är finns absolut en chans för Brynäs att klättra en position i tabellen och därmed undvika svåra Luleå i en kvartsfinal.

-Vi har haft det lite svårt mot Leksand. Jag tycker att de är ett av de skridskostarkaste lagen i serien. Men vi gjorde en bra match mot dem hemma senast. Nu vill vi göra två bra matcher denna vecka och ta med oss det in i slutspelet, säger Åke Lilljebjörn.

{!B}

Erica Udén Johansson är Brynäs senaste målskytt mot Leksand. Masarna har vunnit med 2-0 och 4-2 i Gavlerinken denna säsong så Brynäs har revansch att utkräva.

Leksand har tre raka förluster på hemmaplan och vill förstås bryta den negativa sviten. För Brynäs del har det blivit förluster under de senaste matcherna. Men motståndet har varit stentufft. Luleå, Linköping och Modo är svåra motståndare. Ändå har det funnits delar av matcherna där Brynäs har fått till spelet bra och det finns en positiv trend i laget som man kan bygga vidare på.

Den här veckan har man tränat lite extra på uppspel och powerplay samt fokuserat på att tuffa till spelet framför mål. Lilljebjörn kan berätta att Sara Grahn är åter efter en kortare sjukdomsperiod och att laget saknar skador.

{!A}

Ellen Jonsson gjorde det bra i Sara Grahns frånvaro. Här får hon hjälp av Angelica Östlund framför målet.

Sportreporter Peter Mansson