Pecka bryter ny mark
Publicerad: 2017-08-22
Herr
Innebandy+målvakter+Strömsbro+Pecka=sant

Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén fick en förfrågan från Strömsbros innebandytjejer att komma och hjälpa dem på en träning. Och givetvis ställde Pecka upp på det.

-Väldigt fint att en storklubb som Brynäs kommer hit och ger oss lite nya tankar, säger Strömsbros målvaktstränare Andreas Wallin som var den som tog initiativet att kontakta Pecka.

{!A}

Pecka med målvakterna Märtha Hammarlund, Emelie Jonsson och Hanna Erlandsson.

Efteråt konstaterade Wallin att han hade fått flera nya tankar kring målvaktsträning att arbeta med.

-Det var stor skillnad jämfört med hur jag brukar träna tjejerna. Pecka tillförde mycket nytt. Nu får jag analysera detta och plocka ut de bitar som jag ska använda. Det betyder mycket för oss som är i en liten klubb och jobbar på frivillig basis att vi får ett sådant här stöd som Brynäs och Pecka gav oss ikväll.

{!B}

Pecka körde ett svettigt träningspass på runt nittio minuter med de tre målvakterna och tretton utespelarna.

Det blev både ris och ros till spelare och målvakter. Men avslutningsvis mest leenden när Pecka körde en övning där de spelare som missade att göra mål straffades med tio armhävningar. Själv klarade han sig undan tjugo armhävningar med minsta möjliga marginal när spelarna fick chansen att sätta dit honom.

-Fattar ni hur tufft tjugo armhävningar är i min ålder, konstaterade han och var ganska glad över att slippa undan.

Efter träningen ville flera av spelarna ta instagrambilder på Pecka. Något som han ställde upp på efter lite tvekan. Det här med instagram var inte riktigt hans grej.

{!C}

Det var inte bara i teorin Pecka visade hur det ska gå till. Han tog också själv plats mellan stolparna och gav prov på hur en innebandymålvakt bör agera. "Stå inte bara som ni vore döda. Kan ni inget annat så släng hjälmen på dem. Gör något" var ett av hans råd.

{!D}

Pecka kör en av sina övningar. Strömsbros målvaktstränare Andreas Wallin passar på att studera vad som sker på nära håll.

Det var nöjda spelare som klev av efter alla övningar och Brynäs målvaktstränare hade säkert gett dem inte bara några råd om hur de kan agera utan även ett minnesvärt och annorlunda träningspass.

{!E}

{!F}

Sportreporter Peter Mansson