Henrik Glaas kliver av som huvudtränare
Publicerad: 2022-04-13
SDHL
Henrik Glaas lämnar rollen som huvudtränare för vårt SDHL-lag. Glaas har varit huvudansvarig under tre säsonger med stadigt förbättrade prestationer. Noterbara resultat på resan är två silvermedaljer och en serieseger, den blott andra seriesegern i vårt damlags historia. – Det har varit häftigt att vara med på den här resan med den satsning som varit. Ser vi bredare än damlaget så har flicksatsningen burit frukt, vi är snart lika många på flicksidan som på pojksidan. Innan vi drog igång hade vi kanske fyra-fem flickor i vår ungdomsverksamhet. I dagsläget är vi snart uppe i hundra, sammanfattar Henrik Glaas.

För sportchef Erika Grahm är det ett besked som varit klart ett tag. Vårens stora mål var att ta sig till SM-final och sedemera vinna den. Efter finalen, oavsett resultat, skulle samarbetet avslutas då kontraktet med Glaas går ut.

– Vi har haft ett fantastiskt bra samarbete under de här tre åren och Henrik har själv uttryckt att det var en treårsplan han skrev på för. Vårt lag har stadigt blivit bättre för varje säsong och han lämnar oss med högt huvud, säger Erika Grahm. – Jag tackar för arbetet Henrik bidragit med och den starka grund vi nu står när vi fortsätter resan mot det första guldet.

Henrik Glaas har haft en fantastisk resa med vår SDHL-trupp. Innan han fick ansvaret var han ansvarig för ungdomsverksamheten på Brynäsvallen, ett ansvar han i period skött parallellt med arbetet med SDHL-truppen. I SDHL inledde han säsongen 2019/20 med att komma trea i grundserien och tog sedan laget till semifinal i slutspelet. Säsongen 2020/21 kom vi tvåa i grundserien och sedan även tvåa i finalspelet där en coronachock stoppade möjligheterna att prestera på bästa nivå i finalspelet.

Den senaste säsongen har vi i färskt minne, serieseger med 16 poäng sedan en trevlig resa fram till SM-final där vi bjöds på en tät, spännande och rekordmässig finalserie som avslutades med ytterligare en silvermedalj.

– Resan fick inte det slut vi ville. Vi prickade av alla punkter förutom den sista, att ta guldet. Vi hade möjligheten att knyta ihop vår treårsplan men misslyckades i sista matchen. Det är en tomhetskänsla just nu, men ändå en stolthet när vi lyfter blicken, säger Henrik Glaas.

Glaas kommer att fortsätta arbeta i föreningen i sin roll som ungdomsansvarig.

– Det känns jättebra att ha kvar Henrik i föreningen även framöver, säger Erika Grahm.

Ny huvudtränare för SDHL-laget kommer att kommuniceras inom kort via våra kanaler.

Brynäs IF