Sur förlust i Tegera Arena
Publicerad: 2019-09-24
Brynäs föll på bortaplan mot Leksand under tisdagskvällen. Slutresultat 5-1.

Brynäs fick en tung kväll i Leksand under tisdagen.

Redan efter 25 sekunder gjorde Leksand matchens första mål, och fyra minuter senare stod det 2-0 till hemmalaget.

9.15 gjorde Leksand 3-0 och därmed gjorde Brynäs ett målvaktsbyte.

I den andra perioden fick Brynäs starta med ett powerplay, dessvärre ingen utdelning där.

Istället utökade Leksand till 4-0 efter 5.57.

Brynäs reducering kom efter 11.40 via ett mål av Niclas Andersén - som därmed gjorde sitt första mål säsongen 19/20.

Det skulle även bli Brynäs första och enda mål då Leksand stängde matchen totalt i den tredje perioden efter de sköt in 5-1 - som även blev slutresultatet.

Leksand–Brynäs 5-1 (3–0, 1-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (00.25) David Rundqvist (Jon Knuts, Martin Karlsson), 2-0 (4.30) Patrik Zackrisson (Oskar Lang), 3-0 (9.15) Daniel Olsson-Trkulja (Marek Hrivik)

Andra perioden: 4-0 (5.57) Marek Hrivik (Thomas Valkvae-Olsen, Mattias Göransson), 4-1 (11.40) Niclas Andersén (Linus Ölund, Nicklas Danielsson)

Tredje perioden: 5-1 (9.04) Lucas Nordsäter

Skott: 12-11, 8-13, 9-1. Totalt: 29-25.

Publik: 7 008