Egen TV-produktion från damernas försäsongspremiär
Publicerad: 2020-08-12
Dam
Försäsongspremiär för SDHL-laget hemma mot Leksands IF på lördag. Då sänder vi matchen med en egen TV-produktion på brynas.se. — Vi har många nyförvärv som är högintressanta att se, säger kommunikationschefen Kevin Johansson.

På lördag den 15 augusti öppnar försäsongen 20/21 i matchsammanhang.

SDHL-laget är först ut av representationslagen.

Och du kan se matchen gratis på brynas.se eller direkt via vår youtubekanal.

— Vi har en ambition i Brynäs IF att utveckla intresset och det kommersiella värdet för såväl vår egen SDHL-verksamhet som damhockeyn i stort. I det är TV-sända matcher en nyckelfråga, särskilt nu när vi inte kan ha publik på plats i arenan. Därför kommer vi att satsa på en egen TV-produktion med två kameror, intervjuer, highlights och uppsnack från lördagens försäsongspremiär, säger kommunikationschefen Kevin Johansson.

En redan slagkraftig spelartrupp har förstärkts inför säsongen 20/21.

På lördag debuterar nyförvärven Jaycee Gebhard, Anna Meixner, Hanna Thuvik, Josefin Bouveng, Rosa Lindstedt, Patricia Marshall, Jalyn Elmes, Ebba Strandberg och Sofia Ljung i Brynäs IF.

Dessutom återvänder fjolårets stjärnkvartett Lara Stalder, Katerina Mrazova, Denisa Krizova och Maja Nylén Persson för sitt andra år i föreningen.

— Rent profilmässigt är vi bortskämda med en inspirerande spetsig spelartrupp som rymmer några av de absolut mest sevärda spelarna i någon av de europeiska ligorna. I vår process att lyfta damhockeyn kan vi inte önska bättre förutsättningar än att få ställa Stalder och Mrazova på isen tillsammans med några av de yngre svenska spelarna som antingen slagit sig in i Damkronorna eller är på väg att kunna göra det.

— På lördag har vi dessutom totalt nio nyförvärv som debuterar i föreningen och är det något en försäsong handlar om ur ett publikt perspektiv så är det att se hur bra de nya spelarna är. Därför har vi en stor förhoppning om att många supportrar kommer bänka sig för att följa sändningen på lördag.

TV-sändningen från lördag startar 13.30 och inleds med uppsnack och intervjuer.

Sändningen streamas via brynas.se och föreningens youtubekanal.

— Det bästa sättet att se den nya typen av TV-sändningar, det vill säga den typen av stream vi producerar nu, är att använda en chromecast eller Apple-TV för att spela upp sändningen på din TV. Det går förstås även att koppla en HDMI-kabel från en dator direkt till teven. Du behöver inte titta via mobilen eller datorn om du inte önskar utan kan med gott resultat skicka signalen till teven och se den på samma sätt som en traditionell linjär sändning.

SDHL-laget har ytterligare två försäsongsmatcher på hemmais. Organisationen kommer att utvärdera lördagens sändning för att därefter fatta beslut kring hur de övriga två matcherna kommer att sändas.

FAKTA: Så sänds försäsongspremiären Brynäs IF-Leksands IF

Datum: Lördag 15 augusti

Tid: Sändningen startar 13.30, nedsläpp i matchen 14.00

Kanal: Antingen via www.brynas.se eller Brynäs IF på Youtube.

Kommunikatör Martin Nyqvist