Brynäs IF förlänger kontraktet med Jaycee Gebhard
Publicerad: 2021-05-28
DAM
Jaycee Gebhard förlänger sitt kontrakt med ett år. – Målet är att vinna guldmedalj, säger 23-åringen.

Jaycee Gebhard kom till Brynäs inför den förra säsongen och blir nu kvar över säsongen 2021/22. Hon har tidigare spelat i USA och i hemlandet Kanada. Säsongen 2014/15 var hon med och tog VM-silver i U18-VM med Kanada.

— Det känns jättebra att ha förlängt med Brynäs. Förra säsongen var väldigt rolig även fast det var speciellt med pandemi och allt runt omkring det. Jag trivdes riktigt bra i laget och lärde mig mycket. Därför känns det inspirerande och roligt att fortsätta vara en del av laget även nästa säsong, säger Gebhard.

Innan hon kom till Brynäs spelade Gebhard universitetshockey för Pennsylvania i USA. Där stod hon för några poängstarka säsonger och säsongen 2019/20 gjorde hon 63 (20+43) poäng på 36 matcher.

— Det är en viktig offensiv kugge för oss och hon har visat att hon kan producera poäng. Hon kommer till jobbet varje dag för att göra skillnad och vi är glada att hon vill stanna hos oss, säger damansvarig Erika Grahm.

Under förra säsongen producerade Gebhard 34 (9+25) poäng på 31 SDHL-matcher. Hon råkade ut för en skada i slutet som gjorde att Gebhard missade slutet av grundserien och hela slutspelet.

– Vi har höga förväntningar på varandra för vi vet hur bra vi kan vara och vi gjorde det bra men helt nöjda är vi inte efter förra säsongen. Jag vill självklart vinna och inför nästa säsong är målet att vinna guldmedaljen. Vi kommer att ha ett starkt lag och jag vet att allihopa jobbar hårt för att vara redo till nästa säsong. För egen del vill jag fortsätta utvecklas och hoppas få vara fri från skador, säger Jaycee Gebhard.

Kommunikatör Martin Jibbefors