Sjunde raka segern i SDHL
Publicerad: 2022-12-02
SDHL
Vi förlängde vår fina segersvit när SDE besegrades med stabila siffrorna 6-1 hemma i Monitor ERP Arena.

Vi fick se en intensiv inledning i kvällens match där vi under de inledande fem minuterna fick se hela tre mål. Först ut i protokollet var Sara Cajanova som på egen hand fintade bort gästernas försvar och sköt ledningsmålet till 1-0. Bara 39 sekunder senare skulle dock gästerna replikera och detta efter att Mathea Fischer blev målskytt. Vi skulle dock återta vår ledning och detta bara dryga två minuter senare när Lindsay Agnew bröt pucken högt upp i offensiv zon och pricksköt ledningsmålet till 2-1. Överlag var det SDE som var det bästa laget under perioden där man fick iväg 18 skott men vi höll undan och gick till periodpaus i ledning 2-1.

I inledning av den andra perioden fick vi sedan en smakstart och detta efter att Anna Meixner på ett enastående sätt framför mål styrde in Matilda Nilssons skott vilket betydde ledning 3-1.

Vi fortsatte efter detta att vara det spelförande laget och två minuter från slutet hittade vi även ett fjärde mål efter att Meixner blivit tvåmålskytt till 4-1.

I den tredje perioden behövde vi sedan bara 22 sekunder för att utöka vår ledning till 5-1 och ta ett kraftigt grepp om matchen när Lara Stalder i en tilltrasslad situation framför mål kunde skjuta sitt tionde mål för säsongen. Under avslutningen av matchen kunde vi också utöka vår ledning till 6-1 efter att Hanna Thuvik framspelad av Stalder och Nylén Persson sköt sitt sjunde mål för säsongen.

Segern var vår sjunde raka och vi har nu 13 poäng ner till tredjeplatsen. Framför oss har vi fortfarande Luleå där det är fyra poäng som skiljer oss åt.

Nästa helg åker vi till Örnsköldsvik för match borta mot MoDo för att sedan ta oss an Luleå på söndagseftermiddagen.

Brynäs IF - SDE HF 6-1 (2-1, 2-0, 2-0).

Första perioden: 1-0 (01:22) Sara Cajanova (Hannah Karlstedt, Anna Meixner). 1-1 (02:01) Mathea Fischer (Michelle Löwenhielm, Kelly Murray). 2-1 (04:33) Lindsay Agnew (Felizia Wikner-Zienkiewicz, Savine Wielenga).

Andra perioden: 3-1 (23:45) Anna Meixner (Matilda Nilsson, Lara Stalder). 4-1 (38:37) Anna Meixner (Alena Mills, Maja Nylén Persson).

Tredje perioden: 5-1 (40:22) Lara Stalder (Hanna Thuvik, Anna Meixner). 6-1 (56:22) Hanna Thuvik (Lara Stalder, Maja Nylén Persson) spel fem mot fyra.

Skott: 32-29