Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Fredag Fre 15 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Välkommen till Brynäs IF Sammy Kolowratova

20 maj 2021 08:36
DAM

Brynäs IF har gjort klart med ett nyförvärv till SDHL-truppen. Det är den tjeckiska landslagsbacken Sammy Kolowratova som skrivit på för ett år med Brynäs.


Sammy Kolowratova är 24 år och har spelat universitetshockey i USA. Därefter har hon blivit kvar och kommer senast från spel i Metropolitan Riveters som spelar i NWHL. Hon har representerat Tjeckiens landslag som både junior och nu även som senior.

— Sammy är en rutinerad back som spelat i det tjeckiska landslaget under många år. En allround back som är duktig i spelet med puck och bra i det fysiska spelet. Hon känner några av spelarna i truppen sedan tidigare så det känns tryggt för båda parterna, säger damansvarig Erika Grahm.

Sammy Kolowratova producerade elva (3+8) poäng på 36 matcher hos University of Vermont under säsongen 2018/19. Under samma säsong gjorde hon sex (1+5) poäng på 17 matcher för det tjeckiska landslaget.

— Jag är väldigt glad och förväntansfull att få ansluta till ett så talangfullt lag som Brynäs. Jag känner till laget och hört mycket gott om föreningens satsning på damhockeyn. Jag känner några spelare i truppen och vet att de gjort det bra vilket inspirerar mig till att vara med på resan. Jag hoppas att jag kan bidra och vara en bra tillgång för laget, säger Kolowratova.

I augusti är det dags för damernas hockey-VM och där ska Kolowratova representera Tjeckien vilket gör att hon ansluter till Brynäs efter mästerskapet.

— Jag skulle beskriva mig som en avslappnad spelare, jag gillar att ha kul på isen men samtidigt är jag väldigt tävlingsinriktad och gör allt för att vinna när det är match. Det är många duktiga spelare i SDHL så det ska bli riktigt roligt att testa på spel i Sverige och jag är förväntansfull på att se staden och träffa laget, säger Kolowratova.