• Huvudsponsorer

Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Tis 19 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Morgondagens Brynäsare - Från början

Allting startade år 2000. Brynäs A-lag hade precis förlorat den femte och avgörande semifinalen mot Modo när Ulf Tunong ordförande i Brynäs juniorkommitté lägger fram en idé för dåvarande klubbdirektören Börje Olsson och sportkommitténs ordförande Anders Bäckström. Idén är att Brynäs IF ska göra en medveten och långsiktig satsning på sin juniorverksamhet, och utveckla den till att bli en av landets bästa. Efter att juniorkommittén lagt grunden anställdes också Tomas Thelin som ansvarig för hela satsningen. Några år senare anställdes också en sportchef på heltid - Michael Sundlöv. Två mycket viktiga roller för att satsningen skulle gå att genomföra.

Det har nu gått sexton år sedan beslutet togs, och namn som Nicklas Bäckström, Anders Lindbäck, Jacob Markström, Anton Rödin, Jakob Silverberg, Johan Larsson, Sebastian Wännström, Calle Järnkrok och Elias Lindholm har alla passerat genom Brynäs juniorverksamhet. Sedan starten har Brynäs juniorlag också skördat många sportsliga framgångar.

Ladda ner vår folder och läs mer om Morgondagens Brynäsare säsongen 2016/2017 här >>>


Brynäs IF:s framtid och själ
Morgondagens Brynäsare är föreningens ungdoms- och juniorverksamhet men också Brynäs IF:s framtid och själ. Den egna talangfabriken som fostrar fram unga spelare till A-lagsspelare och blivande kulturbärare i föreningen har blivit en viktig del av klubbens identitet. De unga spelarna sätter också sin prägel på föreningen. Brynäs idag är därför tradition och stolthet blandat med en stark utmanaranda och vinnarinstinkt.

I Morgondagens Brynäsare ingår de tre juniorlagen (Brynäs U16, Brynäs J18 och Brynäs J20) satsningen på hockeygymnasiet tillsammans med framför allt Borgarskolan i Gävle, och numer även det egna talangprojektet där spelarna som står på gränsen mellan junior- och A-lagsspel får fortsätta utvecklas i föreningens regi. En av framgångsfaktorerna i satsningen har varit föreningens helhetstänk, att se till att de olika delarna hänger ihop på ett bra och väl fungerande sätt för de ungdomar som finns i verksamheten. I Brynäs juniorverksamhet ska individerna utvecklas både som spelare och som människor. Förutom den rena hockeyutbildningen är det därför viktigt att jobba med att skapa trygghet, gemenskap och trivsel så att ungdomarna har en bra miljö omkring sig, på och vid sidan av isen.

Fostra fram egna talanger
Satsningen på juniorverksamheten gjordes med syftet att Brynäs IF skulle fostra fram egna talanger till sitt A-lag. Och, fostra fram talanger det har verkligen Brynäs IF gjort. Så bra att föreningen helt plötsligt hade fler talanger än platser i A-laget. Det var för fem år sedan, och det var då som helheten fick ytterligare en viktig pusselbit.

För att inte de begåvade spelarna skulle försvinna till andra klubbar skapades då ett talangutvecklingsprojekt. Spelare som står på gränsen mellan juniorverksamheten och A-laget, får i projektet en möjlighet att fortsätta utvecklas och satsa på sin sport inom föreningens väggar. Spelarna i projektet ges också en mindre ersättning så att de har möjlighet att satsa helhjärtat på sin sport. Spelarna i talangprojektet kan fortsätta att spela i föreningens J20-lag eller lånas ut till en Allsvensk klubb på kortare eller längre tid. Allt beroende på vad som är bäst för individens utveckling. Spelarna kan också få en möjlighet att spela med A-laget när det finns platser lediga.

En lyckad satsning
Varje år har vi vant oss vid att se hur nya talanger gör debut i vårt A-lag. En del av de unga spelarna lyckas ta en plats för att stanna, andra får hoppa in vid skador, och får sedan kanske ta den lite längre vägen till A-lagspel. Ofta går den via Allsvenskan och lägra divisioner. Att så många av våra juniorspelare klarar av att gå direkt till A-lagsspel är ett bra bevis för att de får en bra utbildning i vår juniorverksamhet. Återväxten till A-laget ser därför fortsatt bra ut, och den satsning på juniorerna som gjordes i början av 2000-talet fortsätter att utvecklas och att blomstra.

Ladda ner vår folder och läs mer om Morgondagens Brynäsare säsongen 2016/2017 här >>>

 

Vill du som privatperson vara medlem i Morgondagens Brynäsare? Klicka här >>>