• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Kan Skellefteå rubba formstarka Brynäs?

19 december 2017 11:30
#SKEBIF

Skellefteå Kraft Arena är platsen där hemmafansen har fått måljubla flest gånger den här säsongen. Skellefteå går för att haka på det vinnande spåret efter förlusten mot Karlskrona senast men måste då rubba ett av seriens formstarkaste lag, Brynäs.


Formkollen

Skellefteå åkte på en tung förlust i den sista matchen innan landslagsuppehållet. Borta i Karlskrona föll man med 3-1 efter Johannes Jönssons storspel där bara Jonathan Pudas lyckades överlista hemmalagets burväktare. På hemmaplan har laget dock en betydligt bättre produktivitet när det gäller mål framåt. Västerbottningarna har öst in 41 baljor såhär långt in på säsongen - vilket är mer än vad något annat lag har gjort. Frågan är nu om laget ska kunna bibehålla den statistiken, när ett av seriens formstarkaste lag kommer på besök.

Brynäs har gått från att harva nere på kvalplatserna i SHL till att vara inne i en rykande form. Gävlelaget har sex raka segrar när man träder in den första omgången efter landslagsuppehållet - och har under de matcherna dessutom förbättrat på defensiven rejält. Tommy Sjödins lag har inte släppt in mer än två mål i sina senaste segermatcher, men får ställs nu inför en tuff uppgift när offensivt hemmastarka Skellefteå står för dörren.

Läget i lagen

Skadeläget från de senaste matcherna ser ut som följer.

Notera att:

  • Det har varit idel bortasegrar när lagen har möts tidigare den här säsongen. Efter att västerbottningarna först sköljde över Brynäs med 8-2 i Gavlerinken kunde Gävlelaget revaschera sig och vinna med 2-1 i efterföljande retur.
  • Att kommer att ösas in mål i powerplay är på förhand en relativt liten sannolikhet. Lagen är nämligen etta respektive tvåa i boxplaystatistiken, där Brynäs står på imponerande 90,41% inför tisdagens drabbning.
  • Pär Lindholm gjorde två mål och en assist när Skellefteå vann med 8-2 tidigare under säsongen.
  • Transatlanterna i Aaron Palushaj och Kevin Clark har stått för sex poäng i de senaste fyra matcherna. Den sistnämnde stod för en assist när lagen möttes senast.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier #SKEBIF