• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Palushaj i högform - Brynäs blickar uppåt

24 november 2017 15:00
#ÖREBIF

Med en tung vinst senast har Brynäs fått upp doften av högre tabellplaceringar. I Behrn Arena kan laget närma sig slutspelsplats - mot ett Örebro som börjat svaja i defensiven.


Formkollen

Defensiven läcker för tillfället hos Örebro. Det tidigare så solida försvaret har på bara två matcher släppt till tolv mål, och i hälften av de senaste sex matcherna har det blivit just sex insläppa mål. Det orsakar huvudbry hos tränartrion med Niklas Sundblad i spetsen, som i torsdags fick se Färjestad sänka Örebro med 4-6. Nederlaget var Örebros tredje i Behrn Arena den här hösten och närkingarna är i regel starka på hemmais.

Brynäs tog samtidigt en mycket tung seger borta mot Karlskrona. De tre poängen lyfte Gävlelaget längre bort från det negativa kvalstrecket, dit det nu skiljer fyra poäng. Efter en resultatmässigt tung tid har Brynäs nu två vinster på sina tre senaste matcher och formen börjar att vända. I 3-1-segern över Karlskrona var Aaron Palushaj inblandad i allt framåt och amerikanen var nöjd över vinsten.

– Det var skönt att ta tre poäng. Vi gick in med inställningen att vi skulle vinna och det gjorde vi, sade Palushaj i C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Örebro hade släppt till tio mål på åtta hemmamatcher inför torsdagens möte med Färjestad. Där rämnade försvarsmuren totalt i Behrn Arena med sex baklängesmål som följd.

– Poängformen håller i sig för Aaron Palushaj. Brynäs amerikan har noterats för fyra mål och lika många assist på de fyra senaste matcherna.

– Boxplayspelet har levererat för båda lagen, där Brynäs är ligatvåa med 87,04 % och Örebro femma med 82,76 %.

– När lagen möttes i Behrn Arena den 30:e september vann Brynäs med 2-1.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREBIF.