• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs vinnare i bottenmötet

23 november 2017 21:20
#KHKBIF

Brynäs fick med sig samtliga tre poäng i 3-1-segern mot Karlskrona. Juuso Ikonen och Aaron Palushaj låg bakom alla målen i bortalaget - som även hade en storspelande burväktare i David Rautio att tacka för segern.


Bottenmöttet i Blekinge fick en böljande start. Lagen turades om att beträda respektive motståndarzon men ju längre perioden gick, desto mer tog Karlskrona över. Just när hemmalagets chansskapande såg ut att nå sin kulmen skulle gästerna sticka upp i en kontring och öppna målskyttet. Aaron Palushaj stod för ett fint förarbete när han skrinnande in över förlängd mållinje innan han hittade fram till Juuso Ikonen som prickade in 1-0 för Gävlelaget.

Gästernas glädje blev dock kortvarig. Knappt en minut senare var det nämligen kvitterat, när Joel Kellman på liknande vis stapplade djupt in i offensiv zon och serverade Konstantin Komarek i slottet.

Ikonen och Palushaj glänste

De båda lagen bjöd på en chansrik och underhållande mittenakt. Spelsekvenserna var ofta långa och utan avblåsning där man turades om att vända på spelet och komma i snabba kontringar. Trots det blev det en mållös period vilket bäddade för en öppen avslutning.

Till den tredje perioden kom gästerna ut sylvasst. Redan innan klockan han passera en minut var det 2-1 för matchtavlan, efter att Juuso Ikonen snappat upp en misslyckad passning från Karlskronazonen. Finländaren serverade sedan lagkompisen Aaron Palushaj, som elegant hittade nätet via stolpen. Kort därefter var det ombytta roller när Palushaj hittar en helt ren Ikonen som satte 3-1 och hemmalaget var i brygga.

David Rautio storspelade i gästernas mål och räddade 36 skott, vilket var en stor anledning till att Brynäs kunde hålla undan och vinna matchen. Därmed skapade Gävlelaget visst andrum ner till Karlskrona, som förblir kvar på nästjumboplatsen i SHL.