• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs behöver tygla Jacob Lilja

21 november 2017 11:30
#LHCBIF

Den 2:e november besegrade Linköping Brynäs hemma i Saab Arena med 3-1 efter att den vindsnabbe forwarden Jacob Lilja gjort två av målen. Nu ställs lagen mot varandra på nytt och frågan är; har Brynäs hittat ett sätt att stoppa Lilja?


Formkollen

Tabellfyran Linköping har minst sagt kommit igång. Östgötarna fick visserligen se sin hemmasvit på fyra matcher brytas i torsdags mot HV71 men hoppade omgående upp på vinnarspåret igen i fredagens returmöte. Linköping har fyra segrar på de fem senaste och sju på de tio senaste matcherna i SHL, ett av ligans bästa facit.

Brynäs, som ligger näst sist i SHL, tog en mycket stark seger när de hemmaslog Malmö i lördags. Gävlelaget hade dessförinnan två raka förluster och ett mycket dystert facit med endast tre segrar på de tolv senaste matcherna. På bortais har klubben tre, svidande, förluster i rad. 2-1, 3-1, 3-1 är siffrorna i de matcherna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. Både Simon Bertilsson och Elias Fälth klev av för Brynäs mot Malmö i lördags och är osäkra på spel. Brynäs har i dagarna värvat den NHL-meriterade forwarden Drew Miller. Han är dock inte tillgänglig för spel under tisdagen. Läs mer om värvningen här.

Notera att

  • David Rautio var tillbaka i Brynäs kasse senaste för första gången sedan 26:e oktober och inkasserade omgående en vinst.
  • Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist hängde i sin tur säsongens första kasse senast och noterades även för en assist. Det var även hans första flerpoängsmatch för säsongen.
  • Bröderna Olimb fortsätter att vara i fantastisk form och ledande för Linköpings offensiva spel. I fredags stod bröderna för fyra poäng mot HV71.
  • Kristian Näkyvä är SHL:s poängstarkaste back. Finländaren gjorde två assist i fredags och är nu uppe i 16 poäng (1+15).
  • Lagen möttes så sent som den 2:e november i Saab Arena. Då vann hemmalaget med 3-1 efter två mål av Jakob Lilja.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCBIF