• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Monstret gjorde skäl för namnet

2 november 2017 21:15
#LHCBIF

Linköping tog tre blytunga poäng i hemmamötet med Brynäs på torsdagen. Det kan östgötarna tacka sin målvakt Jonas "Monstret" Gustavsson för, trots ett insläppt mål var han matchens gigant.


Det märktes i inledningen av matchen att det var två lag som inte ville förlora i ångestmötet mellan Linköping och Brynäs då chanserna uteblev till en början. Två utvisningar för hemmalaget satte Gävlelaget i förarsätet spelmässigt men med 14 sekunder kvar av akten gjorde Linköping 1-0. Jakob Lilja lyfte från ena sarghörnet pucken mot mål och en skymd Linus Fernström såg pucken för sent och "lobben" från Lilja gick i mål via stolpen.

– Den studsade verkligen rätt, det var skönt. Vi har tryckt mycket på att vara bättre i våra åkningar och ha bättre uppspel, men vi åker nästan ihjäl oss själva istället, sa Linköpings Jakob Lilja i C More.

Den andra perioden inleddes bäst av hemmalaget som i numerärt överläge hade några riktigt farliga chanser där Nick Sörensen var närmast. Brynäs tog dock över och hade många möjligheter till att utöka ledningen men Jonas "Monstret" Gustavsson gjorde skäl för namnet och höll nollan intakt i andra.

"Saknat det lite den här säsongen"

Det skulle det bli ändring på i tredje perioden men först styrde Niklas Persson in 2-0 med sin första fullträff för säsongen. Jusso Ikonen var den som till slut fick hål på Linköpings storspelande målvakt när han snappade upp Jesper Jensens inspel och lyfte pucken i nät. Det ville sig dock inte nu heller för Gävlelaget utan i tom kasse skickade Jakob Lilja in sitt andra för aftonen för 3-1. Linköping är alltså tillbaka på vinnarspåret och tog tredje raka vinsten i Saab Arena.

– Det är det vi saknat lite den här säsongen, stridit för segrarna. Det är skönt att grunderna får fungera ibland och man vinner matcher när det inte riktigt stämmer i övrigt, sa Linköpings kapten Niklas Persson i C More.