• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Färjestad tillbaka på vinnarspåret och i serieledning

7 oktober 2017 17:34
#FBKBIF

Efter fem raka segrar fick Färjestad se sig besegrat av Malmö senast. En förlust fick vara nog för på lördagen var laget återigen en vinnare när Brynäs besegrades och serieledningen återtogs.


Det märktes att det fanns mycket historia mellan Färjestad och Brynäs i lördagens klassikermöte mellan lagen. Det var gruff och grinigt efter flera avblåsningar i en första period som Färjestad inledde bäst. I powerplay stänkte Dick Axelsson dit pucken i krysset från nära håll med ett vackert slagskott. Han var dock inte ensam med den bedriften för 30 sekunder senare hittade Linus Ölund krysset bakom Stefan Steen fram till 1-1.

– Det är kul när det hettar till lite, det är ishockey. Det kan bli en härlig match det här, sa Färjestads Dick Axelsson i C More.

"Inte där idag"

Färjestad skulle komma ut riktigt starkt i den andra akten och efter ett delikat väggspel mellan Per Åslund och Jesse Virtanen kunde finländaren elegant göra 2-1. Bara dryga minuten senare stod det 3-1 på resultattavlan. Martin Johansson skickade iväg ett rappt avslut som David Rautio släppte retur på. Där dök vindsnabbe Joakim Nygård upp och lyfte in pucken i mål.

I den tredje perioden skulle Färjestad hålla tillbaka Brynäs, trots ett fem minuter långt numerärt underläge efter att Anton Grundel utvisats. Istället skulle 4-1 komma till hemmalaget när Martin Johansson frispelade Marcus Nilsson för hans tredje assist i matchen. På friläget stod Nilsson för en riktig delikatess när han lobbade in pucken i mål. I och med segern klev Färjestad upp på vinnarspåret och i serieledning igen.

– De såg ut att vara dubbelt så starka än oss idag och då går det inte vinna. Jag är besviken på insatsen idag. Det känns som att vi inte är där, det är tråkigt, sammanfattade Brynäs tränare Roger Melin i C More.