• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

"Man får inte alltid det man förtjänar"

26 mars 2017 19:15
Herr

Brynäs tappade sin ledning med 0-2 till 3-2 efter förlängning i Saab Arena. Det var ännu en jämn match som man nu får lägga bakom sig.


Det finns ett uppenbart tema för kvartsfinalmatcherna mellan Brynäs och Linköping – det är oerhört jämna matcher och man kan aldrig riktigt räkna ut vilket lag som ska gå segrande ur striderna. Bägge lagen slarvade inledningsvis en del i passningsspelet men det fanns trots detta ett antal vassa lägen. För Brynäs stod Daniel Mannberg för det skarpaste när han kom fri mot kassen men inte lyckades lura in pucken bakom Högberg. Den första perioden blev mållös.

Brynäs får ett mål bortdömt i kvällens andra period när Daniel Paille stör Linköpingsmålvakten. Inte långt efter kommer Juuso Ikonen på friläge där Högberg släpper retur. Ikonen får kontroll på returen och kan snyggt, placerad bakom kassen, passa upp till Paille som dunkar in ledningsmålet 31:13 och alla Brynäsare på plats i Saab Arena fick äntligen jubla.

Drygt fyra minuter senare ska duon Ikonen/Paille slå till på nytt. Ikonen slår ett hårt skott mot kassen och Paille styr in 0-2-målet och blir alltså tvåmålsskytt i kvällens match.

Strax innan slutsignalen i den andra perioden lyckas Linköping lägga in reduceringmål genom Andrew Gordon och man gick till kvällens sista pausvila med ställningen 1-2.

Trots att Brynäs presterar bra och tar ledningen i matchen kommer Linköping slutligen ikapp. Två otroligt jämna lag får återigen spela förlängning.

Men det blev inte förlängningsspel i mer än 6:07 innan hemmalaget kunde lägga in matchavgörandet och ta kvartsfinalspelet till en sjätte match. Brynästränaren Thomas ”Bulan” Berglund var missnöjd när han pratade med C More.

”Jag tycker att vi är det bättre laget och förtjänar en seger, men det blir inte så. Det blir inte alltid så i slutspel. Man får inte alltid det man förtjänar”

Trots detta kunde han ändå peka ut varför det i slutändan blev som det blev.

”Dem har en bra målvakt och vi är inte tillräckligt effektiva”

Det blev inte riktigt som man tänkt sig denna kväll men vi vill rikta ett stort tack till alla Brynässupportrar som var på plats i Saab Arena denna kväll. Utan er blir det inte samma stäming och utan er skulle det inte bli någon komplett helhet i detta slutspel. Nu hoppas vi att det blir fullt hus i kvartsfinal sex på hemmaplan.

Kvartsfinal sex spelas tisdag 28/3 i Gavlerinken Arena. Biljetterna till kvartsfinalmatchen den 28/3 släpps på måndag 27/3 kl 10:00 och med förtur till medlemmar och partners där försäljningen startar redan idag. Förtur för medlemmar och partners skickas ut per mail till registrerad e-post.

#nu17tarvi14