• Huvudsponsorer

Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)
Lör 18 Mar (1 match)
Mån 20 Mar (1 match)
Ons 22 Mar (1 match)
Fre 24 Mar (1 match)
Sön 26 Mar (1 match)
Tis 28 Mar (1 match)
Tor 30 Mar (1 match)
Omgång 5 måndag 20 Mars
Hemma
Brynäs
BIF
3 - 2
Borta
Linköping
LHC

”På måndag ska det vara samma fokus och samma hårda jobb”

19 mars 2017 10:49
Herr

Läs om Tommy Sjödins tankar efter gårdagens 6 - 0 vinst och hur han ser på måndagens kvartsfinal i Gavlerinken Arena


Lördagen bjöd oss Brynäsare på en glädjefylld och blixtrande inledning av Slutspelet 2017. Det blev ett rejält målkalas från Brynäs och målvakten David Rautio höll nollan. Jesper Jensen stod för två snabba mål och efter det fortsatte laget ösa på. Slutresultatet blev hela 6-0 till Brynäs IF.

Tommy Sjödin, om någon missade matchen hur skulle du beskriva och förklara vad som hände?

-Ja det gör jag gärna. Kortfattat kan man säga att vi i Brynäs gör säsongens bästa match, hittills. Vi visar en enorm skärpa, ett stort driv och spelar fokuserat. Vi är otroligt nöjda med inledningen av kvartsfinalerna, alla spelare bidrog på sitt sätt och det gjorde att bitarna skapade den helhet vi vill. Vi kunde spela vårt spel på ett avslappnat sätt.

Hur länge tillät ni er att fira, innan ni började fokusera på nästa match?

-Haha, ja några minuter firade vi men sen blev det snabbt fokus och omställning inför måndagens match. Det är viktigt att poängtera att detta är en matchserie, bäst av sju matcher så därför firar man inte på samma sätt som efter en 3-poängare i grundserien. Det här är något större och det avgörs inte förens ett lag har vunnit fyra matcher.

Vad blir viktigt för att även vinna kvartsfinal 2, som spelas i Gavlerinken på måndag?

-Viktigt att nollställa sig, som spelare ska man tillbaka till det fokus och den inställning man hade inför första kvartsfinalen. På måndag ska det vara samma fokus och samma hårda jobb. Därför är det viktigt att vi fokusera att hålla inställningen just på det hårda jobbet och allt vad det innebär.

Du har ju en gedigen erfarenhet av slutspel, både som tränare och inte minst som spelare, hur tänker man och förbereder sig från nu och framåt?

-Jag skulle beskriva det med att vi har fått en bra start in i slutspelet. En första vinst innebär ett litet grepp om serien, men som jag sa tidigare så är det viktigt att alla går tillbaka till ruta ett. Fokus ska ligga på att vi ska ut och göra det hårda jobbet, gör vi det så kommer bitarna återigen falla på plats och vi kan då spela det spel vi vill. Men en ledning i matchen växer såklart självförtroendet och man kan slappna av och hitta spelstilen man verkligen vill.

Hur upplevde du Brynäsarna som var på plats i publiken i Linköping?

-Ja wow, vilken härlig känsla det var! Vilken insats även Brynäsarna på plats gjorde, det var fantastiskt att se flaggorna, matchtröjorna och de hördes bra ner till isen. Vi hoppas att det blir ett rejält tryck på måndag i Gavlerinken också, det ska vara jobbigt att möta Brynäs i hemmaarenan och det kan publiken hjälpa till med. För jag tycker att vi visade att vi är värda att betala biljetten för - eller hur?! avslutar Sjödin med ett stort leende.

Biljett till kommande matcher hittar du här >>>