• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Välfyllt Saab Arena fick jubla för tionde gången i rad

5 mars 2017 18:20
#LHCBIF

Linköping fortsätter att vara ostoppbara på hemmais. Idag kom tionde raka vinsten i Saab Arena när Jacob Johansson stod för 30 räddningar och nollade Brynäs.


Ett i det närmaste utsålt Saab Arena slog upp portarna för mötet mellan två lag med ambitioner om en hög tabellposition inför slutspelet. Hemmalaget Linköping, som var obesegrat på hemmais under 2017 inledde matchen bäst och fick två tidiga numerära överlägen. Under det andra höll bröderna Olimb på att bjuda hemmapubliken på ett riktigt drömmål, men pucken tog i utsidan av David Rautios stolpe. Efter hand skulle dock gästerna jobba sig in i matchen och avslutade akten bäst. Allra närmast ett mål hos gästerna var Oskar Lindblom, vars frilägesförsök blev resultatlöst.

I den andra perioden skulle det bli tredje gången gillt för hemmalagets powerplay och återigen var det bröderna Olimb som bjöd på hockeygodis. De väggade sig fram mot mål innan Ken Andre serverade Sebastian Karlsson som lyfte in 1-0 i taket för sin 100:e poäng i Linköpingströjan. Hemmalaget hade bud på fler mål under den andra perioden, men David Rautio stod pall och räddade elva av tolv hemmaskott.

"Otroligt skönt"

Den tredje akten hann knappt börja innan SHL:s målkung Kevin Clark prickade Jacob Johanssons stolpe. Strax där efter fick Linköping en jättechans att dubbla ledningen när Niklas Fogström lämnades ensam framför kassen, men Rautio räddade. Brynäs började efter hand att pressa mer och mer för en kvittering vilket resulterade i en utvisning för hemmalaget. Under den skulle nästa mål falla. Snabbskrinnaren Jakob Lilja vann pucken vid egen blålinje, åkte sig fri, gjorde en dragning och lyfte in 2-0 högt bakom Rautio. Gästerna forcerade starkt på slutet och tog ut målvakten. Jacob Johansson var dock omutlig i afton (30 räddningar) och istället kunde Emil Sylvegård spika slutresultatet 3-0 i tom kasse. Segern var östgötarnas tionde raka på hemmais, betyder att laget är ny tabelltrea och klart för kvartsfinal.

– Det är otroligt skönt att vinna på hemmaplan, framförallt när det är så här fin uppslutning. Vi gör en otroligt fin match och är stabila i boxplay och powerplay. Det är det som gör att vi vinner idag, sa Linköpings Sebastian Karlsson efter matchen.

Kommande matcher:

  • Växjö-Linköping, Tis 7 mars 19:00
  • Brynäs-Karlskrona, Tis 7 mars 19:00