• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Ölund förlängde Brynäs segersvit

23 februari 2017 21:22
#BIFRBK

Linus Ölund fortsätter sin framfart i Brynäs och i SHL. Han har öst in mål den senaste tiden och när Gävlelaget besegrade formstarka Rögle satte han två nya kassar.


Både Brynäs och Rögle kom till match med en radda segrar i bagaget. Brynäs var laget som visade upp sitt självförtroende bäst i första perioden, och den som briljerade allra mest var Linus Ölund.

Han blev periodens enda målskytt efter att helt på egen hand avslutat snyggt när Röglespelarna tog upp markeringar istället för att gå på honom.

I andra perioden fick Brynäs en spelare utvisad för hög klubba. På reprisen visade det sig att det var en Rögleklubba som åkt upp för högt. I det efterföljande powerplayspelet satte Ludvig Rensfeldt 1-1 på en retur.

Därefter kom en situation som vände matchen till Brynäs favör. David Åslin tacklade Lukas Kilström bakifrån, fick matchestraff, och i det fem minuter långa numerära överläget satte hemmalaget två mål genom skyttekungarna Kevin Clark och Oskar Lindblom.

– Vi lyckades i powerplay och har satt oss i en bra sits inför tredje. Vi behöver en stark defensiv i tredje och minimera deras spelvändningar, sa Brynäs Kevin Clark till C More efter två perioder.

"Vet att vi kan göra 4-5 mål"

Brynäs gick för fyran i tredje perioden och i numerärt överläge kunde Linus Ölund sätta sitt andra mål i matchen efter lite kalabalik framför Anders Lindbäck.

Uppförsbacken blev för brant för Rögle som tvingades inkassera sin första förlust efter fem raka segrar.

– När vi har en bra defensiv då kommer det framåt. Vi vet att vi kan göra 4-5 mål framåt och sätter vi då defensiven har vi bra chans att vinna, sa Linus Ölund till C More efteråt.

Duellen mellan skyttekungarna Kevin Clark i Brynäs och Rögles Bryan Lerg vanns av Clark som drygade ut försprånget till Lerg i skytteligan. Ny tvåa är dessutom Brynäs Oskar Lindblom.

Kommande motståndare:

  • Växjö-Brynäs, Lör 25 feb 18:30
  • Malmö-Rögle, Lör 25 feb 16:00