• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs chockstart avgjorde - vann i målfesten

21 februari 2017 22:10
#ÖREBIF

Fem insläppta mål på bara 22 minuter - då hjälpte det inte att Örebro reducerade tre gånger om. Formtoppade Brynäs vann målkalaset i Behrn Arena och stormar mot kvartsfinal.


Det var en riktig kalldusch som mötte hemmapubliken i Behrn Arena på tisdagskvällen. Inte ens en halvminut hade spelats innan gästande Brynäs tagit ledningen, sedan Kevin Clark snott åt sig pucken i offensiv zon och skickat in 0-1. Bortsett från underläget lyckades Örebro ändå öppna matchen piggt, men målmässigt skulle det bli värre. I numerärt överläge fick Linus Ölund yta att avancera på och då satt tvåan i krysset bakom Julius Hudacek.

En frispelad Johan Alcén åkte sedan in med 0-3 med klockan på 9.18 och Niklas Sundblad kallade till timeout. Marcus Weinstock var en stolpträff från att ge Örebro kontakt direkt efter, men siffrorna stod sig perioden ut. I andra small det sedan snabbt igen. Ett långskott från Simon Bertilsson och friläge för Samuel Asklöf betydde 0-5 för Brynäs - 22 minuter in i matchen.

Sjätte raka vinsten - försprång i kvartsfinalstriden

Läget var där nattsvart för Örebro, men laget hittade en väg in. I spel fem mot fyra lade Joel Mustonen och Kalle Olsson upp till Lucas Lessio, som ståendes i slottet stänkte dit reduceringen. Nyförvärvet skulle även slå till igen och efter en uppåkning lyfte Lessio in 2-5 för Örebro. De snabba målen gav energi och först i periodens slutskede kunde Brynäs lugna ner spelet.

I tredje hade gästerna chansen att avgöra flera gånger om, men Julius Hudacek höll kvar spänningen med flera parader. Med fem minuter kvar kom även Örebros tredje reduceringsmål, inrakat i öppen målbur av Tom Wandell. Där tyckte Brynäs att det fick räcka och Lukas Kilström fastställde slutsiffrorna till 3-6 med ett direktskott i powerplay. Vinsten var Gävlelagets sjätte i rad och håller Brynäs åtta poäng ovanför kvartsfinalstrecket.

– Det är ganska slarvigt av oss. Vi kommer ut bra i första och i andra, men vi har tur att vi gör så mycket mål i första idag, menade Lukas Kilström i intervju med C More.

Kommande matcher:

  • Linköping-Örebro, Tors 23 feb 19:00
  • Brynäs-Rögle, Tors 23 feb 19:00