• Huvudsponsorer

Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)
Lör 18 Mar (1 match)
Mån 20 Mar (1 match)
Ons 22 Mar (1 match)
Fre 24 Mar (1 match)
Sön 26 Mar (1 match)
Tis 28 Mar (1 match)
Tor 30 Mar (1 match)
Omgång 45 lördag 18 Februari
Hemma
Malmö
MIF
2 - 3
Borta
Brynäs
BIF

35 räddningar, Rautio fixade Brynästrea

18 februari 2017 18:44
#MIFBIF

Brynäs hade kammat noll mot Malmö i de tre tidigare mötena under säsongen. Nu kom revanschen efter en målfest i mittperioden och att David Rautio i tredje agerat rena rama väggen.


Inför matchen skiljde det fem poäng mellan sexan Brynäs och sjuan Malmö. Det var således viktiga poäng på spel och lagen började med att känna på varandra en del.

Lägena som skapades kom främst i numerära överlägen som lagen hade varsina. Malmö höjde stämningen ordentligt i slutsekunderna när det var riktigt nära ledningsmål.

– Vi måste upp i energi för att vinna. Men vi ligger rätt i positionerna och det påminner lite om HV-matchen senast. Vi känns fräscha och har bra stämning, en härlig tid på året, sa Malmös Erik Andersson till C More i den första periodpausen.

Alla mål i andra perioden

Målnollan spräcktes i början av andra perioden, i just numerärt överläge. Jonathan Granström gjorde det riktigt bra, bröt in framför mål och tryckte upp pucken i nättaket med en backhand. Brynäs i ledningen. vilket skulle hända två gånger till i den andra perioden.

Malmö kvitterade genom Carl-Johan Lerby, Brynäs återtog ledningen efter mål av Linus Ölund. Malmö utjämnade igen genom Lukas Haudum innan Kevin Clark förvaltade en straff på bästa sätt för gästerna.

I och med det var målskyttet till ända i matchen. I tredje perioden gjorde Malmö allt för att få in en kvittering, men det gick bara inte. Längst bak i Brynäs spelade David Rautio riktigt bra och motade alla 16 skott som Malmö sköt, bara i tredje. Totalt fick han 37 skott på sig.

– Det kändes bra idag och ganska lätt att komma in i det idag. Vi har pratat mycket om hur vi ska agera i försvaret och det underlättar mycket som målvakt, sa Rautio till C More efteråt.

Kommande matcher:

  • Örebro-Brynäs, Tis 21 feb 19:00
  • Karlskrona-Malmö, Tis 21 feb 19:00