• Huvudsponsorer

Tor 20 Apr  (1 match)
Lör 22 Apr  (1 match)
Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Tis 19 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
L H F

Juniorkedjan visade vägen för Brynäs

4 februari 2017 21:29
#BIFLHF

Totalt gjorde Brynäs yngsta kedjeformation sex poäng, fördelade på två poäng vardera, i mötet med Luleå. Det bäddade för en stabil seger för Brynäs, som till slut vann med klara 6–2 i sin hemmaborg.


Brynäs har varit något av Luleås mardrömsmotståndare den här säsongen, och därför var det ett revanschsuget Luleå som kom till Gävle på lördagen. Det dröjde inte länge innan det gav resultat. Petter Emanuelsson kunde nämligen, fint framspelad av kedjekamraten Joakim Hilldin, skriva in sig i målprotokollet bara några minuter in i matchen.

Hemmalaget lät sig inte påverkas negativt av den kallduschen. Istället kom kvitteringen när Lucas Carlsson pangade in pucken i krysset från slottet, ett tungt handledsskott av den unge backen med JVM-meriter. På den vågen kunde Brynäs rida vidare, och med bara två minuter kvar av första perioden forcerade Linus Ölund in 2–1 i samband med en kontring och fullbordade därmed vändningen.

"En total härdsmälta"

Knappt två minuter in i den andra perioden fälldes ridån ner för Luleå. Återigen var juniorkedjan i Brynäs framme och den här gången var det Samuel Asklöf som skrev in sig i målprotokollet, med sitt andra mål för säsongen. Jonathan Granström hann senare med att göra 4–1 i en period där inget gick Luleås väg.

– En total härdsmälta. Vi måste gå ut och visa stolthet, vi har ett par hundra fans som rest hit för att stötta oss och då måste vi visa mer stolthet, sa Luleås tränare Stefan Nilsson till CMore efter två perioders spel.

Ynglingarna hyllades

Luleå tog definitivt steg i rätt riktning, men det hjälpte inte mot Brynäs en kväll som denna. Johan Alcén gjorde nämligen 5–1 tidigt i den tredje perioden. Närmare än Bill Sweatts reducering ett par minuter därefter kom inte Luleå. Matchens sista mål, som innebar 6–2, kom istället av Ponthus Westerholm med kort tid kvar av matchen.

Johan Alcén passade därefter på att hylla Brynäs unga kedja med Samuel Asklöf, Linus Ölund och Jesper Boqvist som tillsammans stod för sex poäng i matchen.

– När vi på något sätt är lite mentalt trötta kommer juniorkedjan in, helt oförstörda, och hjälper till att vända det här åt oss. Vi ska njuta av det här nu och sen komma ut riktigt hårt i slutet av säsongen, sa Johan Alcén till CMore efter slutsignalen.

Kommande motståndare:

  • Djurgården-Brynäs, Tis 14 feb 19:00
  • Linköping-Luleå, Tis 14 feb 19:00