• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Färjestad vann igen

18 mars 2014 21:30

Brynäs kom snabbt i underläge och hämtade sig aldrig från den dåliga första perioden utan hemmalaget vann rättvist. Uppryckning krävs till torsdag om Brynäs ska kunna göra match av det här. Läs hemsidans matchrapport.


Färjestads BK - Brynäs IF 4-2 (3-0, 0-1, 1-1)

Period 1
1-0
02.05 Magnus Nygren PP1
2-0 11.41 Linus Fröberg (Anton Grundel, Martin Röymark) EQ
3-0 16.33 Milan Gulas (Christian Berglund, Fredrik Petterson-Wentzel) EQ

Period 2 3-1 24.41 Anton Rödin (Andreas Thuresson, Jesper Ollas) PP1

Period 3
3-2
55.31 Johan Harju (Christian Djoos, Petteri Nokelainen) EQ
4-2 59.36 Martin Röymark EQ ENG

Skott: 32-27

Utv. min: 8-16

Publik: 6513

Domare: Marcus Vinnerborg, Morgan Johansson, Fredrik Carlman, Emil Wernström

Matchrapport
Förlust i första hemmamatchen. En snabb replik vore bra för att göra denna matchserie till en jämn och oförutsägbar historia. Nyckeln till det är nog en bra start i matchen. Men tyvärr, det börjar med en utvisning på Thuresson redan i andra minuten och första backskottet, från Nygren, går in! Illa! Den såg inte otagbar ut, men Starkbaum vaar nog skymd i skottögonblicket. Absolut inte den början som Brynäs behöver. Sen försöker Brynäs komma in i matchen, men med ett tidigt mål i ryggen är det svårt att störa hemmalaget. I sjätte matchminuten åker Färjestads Belle ut två minuter och Brynäs lyckas inte prestera något riktigt kvalificerat läge. Det som kanske skiljer dessa lag åt mest på sistone är Brynäs mer effektiva powerplay, men det syns inget av den första perioden. Sen dödar Brynäs en utvisning på Löf, men släpper in 2-0 minuten efter genom Linus Fröberg. Färjestad är effektiva och Brynäs lyckas inte riktigt med defensiven. Innan perioden är slut får Färjestad ett mål till genom Milan Gulas och det är brant uppförsbacke inför andra period. 3-0 till FBK och Brynäs är i brygga. Något att ta med sig till andra perioden: Brynäs ärlätt bäst på teckningar och tacklingar.

Den andra perioden börjar Brynäs bättre än den första. Fattas bara annat! Fyra minuter in i perioden åker Färjestads Arell ut två gånger två minuter för hög klubba. Knappa minuten senare kommer Brynäs reducering genom Rödin. Han får stå ganska ensam framför mål och han gör inga misstag. Sen spelar Brynäs powerplay två minuter till utan att lyckas gör mål. Brynäs försöker sedan få tryck mot Färjestads kassen, men Färjestad står emot bra och lyckas också få ett par bra chanser utan att få mål. Efter sexton minuter får Färjestads Bastiansen två minuters utvisning, men halvvägs in i utvisningen får Färjestad ett friläge som Thuresson lyckas snyggt avstyra, men domaren ansåg det var en tripping och han får en två minuters utvisning. Tveksamt om det var rätt dömt. Inga mer mål i alla fall under perioden. Brynäs vinner andra period med ett mål mot noll. En steg i rätt riktning.

I den tredje perioden går Brynäs ut och krigar. Man tappar många puckar och vågar för lite. Om man inte vågar kan man inte lyckas. Om man vågar kan man misslyckas. Men man krigar. Man åker mycket skridskor och ger inte upp. Och efter femton minuter kommer utdelningen. Harju står framför mål och petar in 2-3 och man har kontakt. Med två minuter kvar får Brynäs mål med det är offside. Knappt men ändå. Brynäs tar ut Starkbaum och gör ett sista försök att komma ikapp men det slutar som oftast i dessa sammanhang, att laget som ledder gör mål i tom kasse. Röymark gör 4-2 och matchen slutar med Färjestad seger. Men Brynäs gör ett bra försök. Våga lite mer bara i rätt tillfällen.

Av: Robert Ejerfeldt